image

Üniversitede her yıl düzenlenen Milli Ağaçlandırma Günü’nde yerleşkenin kapıları bu yıl da fidan dikmek isteyen gönüllülere açıldı.  Fidanları toprakla buluşturmak için SGK çalışanları ve Mimar Sinan Anaokulu öğrencileri Üniversitenin Batıraman Kampüsünde düzenlenen etkinliğe katıldı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rohat Cebe’nin karşıladığı gönüllüler 400 ağacı toprakla buluşturdu. Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir'in de 11 Kasım 2023 tarihinde katıldığı fidan dikiminde kampüs yeni ağaçlarına kavuştu.
Ülkemizdeki yangınlarla kaybedilen ağaçların yerine yeniden yeşillendirmeye çalıştığımız topraklarda başlatılan “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” kampanyası kapsamında geçtiğimiz yıllarda yurt genelinde 11 milyon ağacın dikimi yapıldı. Bu yılda aynı hedef ile “Daha yeşil bir Türkiye için Geleceğe Nefes” sloganı genelinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında üniversitede de ağaçlandırma yapıldı.
Kampüs alanındaki fidan dikim etkinliğine katılan gönüllüler “Ülkenin tamamında aynı gün fidan dikimi gerçekleştiriliyor. Böylesine önemli bir etkinliğe katıldığımız için kendimizi şanslı hissediyoruz. Her yıl bu etkinliğe katılmayı düşünüyoruz” şeklinde düşüncelerini ifade etti.
(ÜNİVERSİTE - BASIN)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *