image

Ağaçlandırma ve orman alanlarının artırılması için 2019 yılında başlatılan proje her yıl 11 Kasım’da yurt genelinde kutlanıyor.

 Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Batman Stadında bir araya Batman Valisi ve Belediye Başkan vekili, vali yardımcıları, kamu kurum müdür ve vatandaşlar stadın çevresinde fidanlar dikti.

 “GELECEĞİMİZİN EN İYİ YATIRIMLARI”

 Programda konuşan Vali Ekrem Canalp, “Türkiye’nin her yerinde 11 Kasım saat 11.11’de ağaçlandırma program kapsamında alındı. Dünyanın her yerinde ormanlık alanlar daralırken Türkiye de ise ormanlık alanı artmaya devam ediyor. Bizler bugün burada anasınıfı öğrencileri, ilkokul ve lise öğrencilerimiz var. Bizler ilk eğitim yıllarımızdan ağaçlandırmanın, ormanın ne kadar önemli olduğunu öğrendik. Burada bulunan çocuklarımızda büyüdüğünde ormanlarımızın, ağaçlarımızınım ne kadar önemli olduğunu anlayacaklar.” dedi.

 “AĞAÇLANDIRMA MİLLİ KONUMUZDUR”

 Ağaçlandırma konusunun her alanda en önemli konular arasında olduğunu belirten Vali Canalp, “Bu gençlerimiz büyüdüğünde kamuda veya özelde yer aldıklarında orman ve ağaç bilinci ile hareket ederek, ağaç sevgisi ve orman sevgisi içlerinde olduğu için Türkiye’mizde orman alanı ve ağaçlarımız artıyor. Bizim için bu ağaçlandırma milli bir konudur.” ifadelerini kullandı.

“27,7 MİLYON FİDAN TOPRAKLA BULUŞTURULDU”

 Orman İl Müdürlüğü tarafında yapılan açıklamada ise, “Hızla gelişen ve değişen dünyada orman varlığa ve alanın devamın önem arz etmektedir. Tüm canlılar için ihtiyaç olan temiz su, temiz havanın ve toprağın korunması ormanlar ile mümkündür. İlk kez 2019 yılında düzenlenen milli ağaçlandırma günümüzden bugüne 27,7 milyon fidan toprakla buluşturulmuştur. Malumunuz bu sene 5’inci yılını idrak ediyoruz. Bu yıl olarak özelinde Batman olarak gerek Diyarbakır yolu, Hasankeyf yolu, Siirt yolu üzerinde 100’üncü yıl ağaçlandırma projesi tamamlanmıştır.” Denildi.

Açıklamanın devamında, “Bugün etkinliğimiz de ve ilerleyen günlerde Batman’ın Hasankeyf girişi, Diyarbakır, Siirt girişinde yaklaşık 30 kilometre boyunca 3 yaşında 30 bin Kara Selvi ağacı dikilecektir. İlimizde 26 lokasyonda da ağaçlandırma faaliyeti devam etmektedir.” denildi.

(VALİLİK - BASIN)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *