image

Batman Mimar Sinan Ana Okulu yönetimi tarafından organize edilen etkinlikte LÖSEV’e dikkat çekmek ve Lösemili Çocuklar Haftası’nda farkındalık oluşturmak için öğretmen ve öğrenciler maske taktı. Maske takan öğrenciler daha sonra okulun bahçesinden açtıkları pankartlarla dışarı çıkıp slogan atarak yürüyüş düzenledi.

Yapılan etkinlik ile ilgili konuşan Mimar Sinan Ana Okulu Müdürü Mehmet Eşref Çiftçi, "çocuklarımız ile birlikte okul öncesi öğrencileri ile birlikte etkinliğimizin amacı LÖSEV’e dikkat çekmektir.Bir farkındalık oluşturmak amacıyla öğretmen ve öğrencilerimiz ile birlikte öyle bir etkinlik yapma kararı aldık. LÖSEVLİ çocuklarımıza bir nebze olsa yardımcı olabilmek ve dikkat çekebilmek amacıyla böyle bir etkinliği birlikte hazırladık. Çocuk yaş gruplarımız 3 ile 4 yaşında olan çocuklarımızla eğitim yapıyoruz. Çocuklarımız ile birlikte bu bilinci şimdiden oluşturmak amacıyla böyle bir etkinlik yapmaya karar verdik. Maskelere kalp takarak ve pankarta çocukların izlerini bırakarak burada bir ekinlik yapmaya çalıştık. Okulumuz ile birlikte toplumsal anlamda bir farkındalık yapmak amacıyla böyle bir çalışma yaptık” dedi.

Batman Mimar Sinan Ana Okulu Ana Sınıf Öğretmeni Mihriban Başaran ise bu yıl LÖSEMİ haftasına dikkat çekmek amacıyla belirlenen turuncu renkle ilgili bir tema olarak kalp temasını seçtiklerini söyledi. Başaran, "Miniklerimiz turuncu kalpler yapıştırarak ve pankartımıza el izlerini bırakarak LÖSEMİ haftasında farkındalık yaptık. Minik öğrencilerimizle yürüyüş yaparak dikkat çekmeye çalıştık” diye konuştu. İHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *