image

Bu yıl kışlık ürünlerin iki kat arttığını aktaran Batman esnafı, bu durumun satışlara olumsuz yansıdığını ifade etti.

Havaların soğumasıyla kışlık ürünleri hazırladıklarını dile getiren ayakkabıcı esnafı Özcan Üşme, temennilerinin işlerinin açılması olduğunu kaydetti.

 "İŞLERİMİZ İNŞALLAH İYİ GEÇER"

Yazlık ürünlerde sezon sonu indirimine gittiklerini belirten Üşme, "Şu anda ise kışlık ürünlere ağırlık veriyoruz. İşlerimiz inşallah iyi geçer diye düşünüyoruz. Kışlık ürünlerimizi yaklaşık bir aydır getirmiş bulunmaktayız ve önceden hazırlıklarımızı yaptık. Yeni gelen ürünlerimizi raflarımıza diziyoruz. Yeni ürünlerde fiyatlar yükseldi ama biz yine de elimizden geldiği kadarıyla müşterilerimize uygun fiyata vermeye çalışıyoruz. Kimi müşterilerimiz yoğunluk oluşmadan erkenden kışlık ürünlerini alıyor." dedi.

"FİYATLAR İKİ KATINA ÇIKMIŞ"

 Kış sezonu hazırlıklarını tamamladıklarını söyleyen ayakkabıcı esnafı Mesut Akyol, "Kışlık botlarımızı çıkarttık ve yeni modellerimiz de geldi. Ama millete imkân olmadığı için yeni ürün alamıyorlar. Çünkü fiyatlar geçen seneye oranla iki katına çıkmış durumda. Şu an tam bot sezonu olduğu için botlarımızı satmamız lazım ama şu anda doğru dürüst satışımız yok. Geçen sene bir bayan botu 150-200 lira arasındayken şu anda 500-600 lira arasında, çocuk botları 200 lira civarıydı, şu anda 500 civarında. Kışlık sezonundan beklentimiz inşallah işlerimizin iyi gitmesidir." diye konuştu.

 "FİYATLARDAN HEM BİZ HEM DE MÜŞTERİLERİMİZ ŞİKÂYETÇİ"

 Temennilerinin işlerinin iyi gitmesi olduğunu dile getiren giyimci esnafı Abdurrahman Bulat ise şunları söyledi:

"Kışlık giyim sezonuna başlamış bulunmaktayız. Montlarımız, kabanlarımız, kazaklarımız ve bütün çeşitlerimiz mevcuttur. Şu anda sezonumuz, satışlarımız tam başlamadı ama ilerleyen günlerde havalar biraz daha soğuduktan sonra işlerin açılacağını umuyoruz. Maalesef fiyatlar konusunda hem biz hem de müşterilerimiz şikâyetçi. Çünkü geçen seneye nazaran bayağı artmış durumda. Bazı ürünlerde yüzde 60-70 hatta yüzde 80'e varan zamlar var. İnşallah güzel bir sezon geçiririz ve ödemelerimizi yaparız."

 "ŞU AN İSTEDİĞİMİZ SATIŞLAR YOK"

 Kış sezonlarının açıldığını belirten bir diğer esnaf Ali Alphan, "Kazaklarımız, kışlık gömleklerimiz, kabanlarımız, kadife pantolonlarımız ve takım elbiselerimiz hazır. Ama kış mevsimi tam başlamadığı için istediğimiz satışlar yok. Şu anda yağışlar başlamış. Önümüzdeki haftalarda satışlarımızın tam olarak başlamasını bekliyoruz. İyi bir sezon olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *