image

Siyonist terör şebekesine karşı HAMAS tarafından başlatılan Aksa Tufanı operasyonunu desteklemek için bir araya gelen Adıyamanlılar, siyonist işgal rejiminin işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği katliamları uluslararası arenada mahkum etmek istediklerini kaydetti.

MAZLUMDER Genel Yönetim Kurulu üyesi Avukat Abdurrahman Yıldırım'ın öncülüğünde şikayet duyurusunda bulunan STK temsilcileri ve vatandaşalar, işgal rejimi adına savaşanların Türkiye'ye geldiğinde yargılanmasını istedi.

"Bu bir soykırıma dönüştü"

Suç duyurusu hakkında bilgi veren Avukat Abdurrahman Yıldırım, "Filistin'de 7 Ekimde başlayan HAMAS-israil savaşı sonrası israilin acımasızca Gazze'ye saldırması, ibadethaneleri, yerleşim yerlerini, hastaneleri ve göç eden sivil konvoyları vurması üzerine bu bir soykırıma dönüştü. Özellikle 17 Ekim'de hastaneye yapılan saldırının adından bine yakın sivil masum Filistinlinin ölmesi üzerine Türkiye'nin her tarafında israilin lanetlenmesi süreci başladı. Bizde bugün Adıyamanlı STK'lar olarak MAZLUMDER öncülüğünde Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına israil cumhurbaşkanı, başbakanı, savunma bakanı ve diğer yetkililerin Uluslararası Mahkemelerde yargılaması için suç duyurusunda bulunduk. Umarım israil adına uluslararası hukuk arenasında bir ders niteliğinde bir eyleme dönüşür." dedi.

"İsrail için savaşanlar Türkiye'ye geldiğinde yargılansın"

Dilekçe veren vatandaşlardan Mehmet Tahir Durmuş, "Biz bu dilekçeyi Türkiye adaletine güvenerek verdik. israil için savaşan kim varsa bizim topaklarımıza geldiğinde yakalanıp yargılansın ve hapse atılsın. Müslümanlara zulmeden ve Allah tarafından lanetlenen bu kavmi bizde lanetliyoruz. Bizim topaklarımızda ellerini kollarını sallayıp gezmelerini istemiyoruz. Buradan Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum: israil adına savaşanlar ülkemize geldiğinde gereğini yapsın." ifadelerini kullandı.(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *