image

Eğitim Bir-Sen Batman Şubesi, Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Mevcut başkan Mehmet Ergin’in güven tazelediği kongrede konuşan M. Şafi Özperk, birilerinin cahiliye dönemine geri dönmek istediğini söyledi.

Eğitim Bir-Sen Batman Şubesinin 4’üncü Olağan Genel Kurulu Toplantısı, İl Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya; siyasi parti temsilcileri, bazı STK ve oda temsilcileri, Eğitim Bir-Sen üyeleri ve delegeler katıldı.

 BİRİLERİ KIRMAK, DÖKMEK, ÖLDÜRMEK PEŞİNDE

Kongrede kısa bir konuşma yapan Divan Başkanı M. Şafi Özperk, “Şüphesiz sorumluluğumuz ağırdır. Birileri inadına cahiliye dönemini istiyor olabilir. Bizim görevimiz inadına Asr-ı Saadeti yeniden bu coğrafyada tesis etmektir. Birileri inadına kırabilir, dökebilir, öldürebilir, katledebilir, talan edebilir. Bizim misyonumuz, sevgiyi, insanı, medeniyeti ayakta tutmaktır.”ifadelerini kullandı.

 JAKOBEN ANLAYIŞ YERİNE MİLLET İRADESİ

Sendikanın faaliyetlerine ilişkin bilgiler veren Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Mehmet Ergin,  “Eğitim Bir-Sen olarak bizler, daha çok millet, daha az devlet anlayışını temsil ediyoruz. Bürokratik oligarşinin, toplum mühendisliğinin ve jakoben yaklaşımların yerine millet iradesinin hakim olması için çalışıyoruz. Doğru işler yapmak kadar doğru yerde durmayı önemsiyoruz. Bizi rakiplerimizden ayıran en büyük özellik işte bu duruşumuzdur. Onun için ‘kuruş değil, duruş sendikacılığı’ diyoruz.”dedi.

 SEÇİME TEK LİSTEYLE GİRİLDİ

Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Şemsettin Dursun ve İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Dr. Davut Okçu birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından Eğitim Bir-Sen’in faaliyet, denetim ve mali raporları okundu. Daha sonra görüş ve düşüncelerin sunulması ile tek listeyle gidilen seçimde delegelerin seçimi yapıldı.

 Tek listeyle gidilen seçimi mevcut başkan Mehmet Ergin kazandı. Seçim sonuçlarının açıklanmasıyla mevcut başkan Ergin, oy kullanan 145 delegenin oyunu alarak yeniden güven tazelemiş oldu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından bir konuşma yapan Eğitim Bir-Sen Batman Şube Başkanı Ergin, kendisini başkan seçen tüm delegelere teşekkür etti, başkanlık görevini en iyi şekilde yapmaya çalışacağını belirtti. Vedat Aydın

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *