image

İşgalci siyonistlerin katliamlarına karşı Müslümanlar olarak dayanamadıklarını dile getiren vatandaşlardan Neşet Taner, "Artık söylenecek bir söz kalmadı, bıçak kemiğe dayandı. Sözlerin, kelimelerin kifayetsiz kaldığı yerdeyiz. Hiçbir duygunun hiç bir şekilde izah edemeyeceği bir şeydir. O görüntülere bakınca insanlar insanlığından utanmıyorsa insan demenin ötesinde başka bir şey demek gerekiyor. Esfeli safilindir o. Eğer yüreklerinde bir gram sızı, merhamet yoksa demek ki Allah'ın onları lanetli kavim olarak tanıtmasının gereğini yerine getiriyorlar. Biz Müslümanlar olarak artık bunu kaldıramıyoruz. Yüreklerimiz meydanlardadır. Sınır ötesine gönüllü olarak biz de gitmek istiyoruz.

Artık sabrımız kalmadı bunu artık herkesin anlaması lazımdır. İsrailin de anlaması lazım, işbirlikçisi olan Amerika'nın da anlaması lazımdır. İnsanlar artık kendisini zor tutuyor. Savaş hukukundan bahsediyor, ahlaksızlıktan ne beklenebilir. Bunlar resmen bizim aklımızla alay ediyorlar. Hiçbir sınır tanımıyorlar. Ama HAMAS elindeki bütün imkanlarını ahlaklı bir şekilde kullanıyor ve direnişe devam ediyor. Alçakça yalan söyleyerek hastaneyi HAMAS'ın vurduğunu söylüyorlar. Bunu söylerken utanmıyor bir dönüp aynaya bakmıyor mu? Bombaların görüntüsünden belli kimin bombaları nasıl kullandığı. İslam aleminin yöneticilerinin dönüp kendilerine bakması, Müslüman olduklarını hatırlaması lazımdır." dedi.

"Müslümanlar tek vücut olmalıdır"


 İslam ülkelerinin Filistin'e çok acil bir şekilde destek vermesi gerektiğini vurgulayan vatandaşlardan Ahmet Ayhan, "ABD ve israilin gücü değil İslam ümmetinin parçalanmışlığı bunları başımıza getiriyor. Müslümanların tek vücut olması zalim israilin bunu yapmasına imkan vermeyecektir. Gece vakti yapılan bu vahşeti protesto etmek için bir araya geldik. israilin katliamlarına devam etmesi Müslümanların onlara olan kinini ve nefretini artıracaktır. Buradaki Müslümanlar her an cepheye gitmeye hazırlardır. Kafir israil bunu bilsin ki bütün İslam alemindeki Müslümanlar bir kıvılcım bekliyor. Bu da onların yok olmasına vesile olacaktır inşallah." ifadelerini kullandı.

"Bütün insanlarda duyarlılık bekliyoruz"

İşgalci siyonistlerin zulmünün son bulması için bütün insanlığa çağrıda bulunan Sinan Temel, "Bugün pik yapan katil israilin saldırısı aslında 80 yıldır devam eden bir olaydır. Bugün bütün dünya halklarını insanlık adına galeyana gelmeye, israil zulmüne ve destekçilere tepki vermesine davet ediyoruz. Bütün insanları sokaklara davet ediyoruz ki bu zulüm bitsin. Katil israil karşısında bir güç görmeyinceye kadar bu zulme devam edecektir. Bütün insanlardan duyarlılık bekliyoruz." şeklinde konuştu.

"Müslümanların özellikle Filistin halkına desteğini bekliyoruz"

Filistin'de yaşanan katliamların son bulması içi tüm Müslümanları tepkilerini dile getirmesi gerektiğini kaydeden Habip Yaldız, "Katil israilin Gazze'de hastaneyi bombalamasını şiddetle kınıyorum. Bütün dünya Müslümanlarının özellikle Filistin halkına desteğini bekliyoruz. Bu emperyalistlerin Filistin'den bir an öce çıkmaları için tepkimizi ortaya koymalıyız. Tüm Müslümanla tepkilerini ortaya koymalıdır." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *