image


HAMAS'tan yapılan açıklamada, siyonist işgalin Gazze Şeridi'nin ortasındaki  Ehli Baptist Ulusal Hastanesi'nde gerçekleştirdiği katliamda çoğu yerinden edilmiş aileler, hastalar, çocuklar ve kadınlar olmak üzere yüzlerce kişinin şehit olduğu ve yaralandığı belirtildi.

 

Açıklamada, saldırının bir soykırım suçu olduğuna dikkat çekilerek, "Bu saldırı bir kez daha düşmanın, onun faşist hükümeti ve terörizmi hakkındaki gerçeği ortaya koydu ve Amerika ile Batı'nın bu canice işgal oluşumuna verdiği desteği açığa çıkardı." denildi.

 

Uluslararası kamuoyuna çağrıda bulunulan açıklamada, "İşgalin ve onun faşist ordusunun cürmünü durdurmak ve on bir gündür işlediği soykırımın hesabını sormak için uluslararası toplum ile Arap ve İslam ülkeleri sorumluluklarını üstlenmeli ve yarın değil hemen şimdi müdahale etmelidir." ifadelerine yer verildi.

 

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, siyonist rejimin  Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği hava saldırısında 500'den fazla kişinin şehit olduğunu bildirmişti. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *