image

İddiaya göre, Vahdettin G. Merkez Cudi Mahallesi 3531 Sokakta boşanma aşamasındaki eşinin kardeşi R.G.’nin sopalı ve silahlı saldırısına uğradı. R.G. sopayla darp ettiği eniştesini daha sonra da tabanca ile 6 el ateşe ederek ağır yaraladı. Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakıma alınan Vahdettin G. müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan saldırgan R.G. emniyet güçleri tarafından kısa sürede olayda kullandığı tabanca ile birlikte yakalandı.

Olaya ilişkin Batman Valiliğinden yapılan açıklamada, öldürülen Vahdettin G’nin kızı Y.G’nin cinayetten önce KADES uygulaması üzerinden anne ve babasının kavga ettiğine ilişkin ihbarda bulunup yardım istediği ortaya çıktı. Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Yapılan araştırmada, maktulün kızı Y.G’nin KADES uygulaması üzerinden anne ve babasının kavga ettiğine ilişkin ihbarda bulunması üzerine olay yerine intikal eden güvenlik güçlerimiz tarafından saldırganın babasını da yaralayarak olay yerinden kaçtığı tespit edilmiştir. Maktulün daha önce eşi ve kızını bıçakla yaralamadan tutuklandığı, 13 Nisan 2023 tarihinde serbest bırakıldığı ve akabinde başvurular üzerine gerekli tedbirlerin alındığı anlaşılmış olup, ilk belirlemelere göre söz konusu olayın aile arasındaki husumetten kaynaklanmış olabileceği değerlendirilmektedir. Şüpheli R.G güvenlik güçlerimiz tarafından aynı gün kısa sürede silahıyla yakalanarak gözaltına alınmış olup, olayla ilgili tahkikat devam etmektedir.” İHA

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *