image

HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı tarafından sözde israil büyükelçiliği önünde kitlesel basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Kudüs ve Mescid-i Aksa için ölüme hazır olduklarının mesajını vermek için birçok kişi kefen giyerek katıldı.

HÜDA PAR Ankara Gençlik Kolları Başkanı Murat Günaydın’ın sunuculuğunu yaptığı kitlesel basın açıklamasına, HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, siyasi parti ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sık sık tekbirlerin getirildiği kitlesel basın açıklamasında; "Kahrolsun israil", "HAMAS'a selam direnişe devam", "Canımız kanımız sana feda Ey Aksa", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık", "Ankara'dan direnişe bin selam", "Katil israil Filistin'den defol" ve "Zalimler için yaşasın cehennem!" sloganları atıldı.

Basın açıklamasına katılan HÜDA PAR Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, Allah-u Teâlâ'nın, bu etkinlikleri ve iki günden beri Türkiye'nin her tarafında yapılan bütün programları Kudüs'ün özgürlüğüne vesile kılması temennisinde bulundu.

Demir, “Başlatılan operasyon, Müslümanların uyanışına vesile olsun. Gaflet uykusunda yer alan İslam ümmetinin uyanışına vesile olsun inşallah. Gördüğünüz gibi kefenlerimizi giymiş, Filistinli kardeşlerimizi desteklemek amacıyla meydanlara inmişiz. Hepimiz de takip ettiğimiz gibi Kudüs davası, artık farklı bir aşamaya, farklı bir merhaleye girmiştir. Bu kararı veren Filistinli kardeşlerimizdir. İslam ümmetinin inisiyatif alıp onlara sahip çıkmayacaklarını gördükleri anda onlar meydanı hiç kimseye bırakmayıp inisiyatifi kendileri aldı. Kudüs davasını farklı bir aşamaya taşıdılar. Biz, onların bu yeni merhalesinin hayırlara vesile olmasını diliyoruz, selamlıyoruz. Hayırlı olsun diyoruz inşallah. Bütün gücümüzle, bütün dualarımızla ve elimizden gelen her şeyle yeni sürecin arkasında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Bu vesile ile dünyadaki Müslümanların da Filistinli kardeşlerimizin bu kararına saygı duymalarını, gereğini yerine getirmelerini ve arkalarında durmalarını bekliyoruz.” dedi.

“Aksa Tufanı siyonist israil rejiminin yok oluş sürecinin başlamasıdır”

Kudüs davasının farklı bir aşamada olduğunu hatırlatan Demir, devamında şunları söyledi:

“Kudüs davası, bundan sonra artık farklı bir merhale, farklı bir süreç, farklı bir aşamadadır. Kudüslü kardeşlerimiz artık savunmadan çıktılar. Bundan sonra katıl edilecek her Filistin'i kardeşimiz için, yıkılacak her bir ev için, onlara atılacak her mermi için onlarcasını atacaklarını söz verdiler. Bu yeni bir aşamadır. Filistin davasının Kudüs davasının farklı bir sürece girdiğinin göstergesidir ve bu siyonist israil rejiminin yok oluş sürecinin de başlamasıdır. Bu yeni süreçte dünya Müslümanlarının, dünya Müslüman halklarının halkı Müslüman ülkelerin yönetimlerinin bu karara saygı duymaları, yeni sürecin de gereğini yerine getirmelerini bekliyoruz. Bunun ilk adımı da işgal rejimiyle ilişkiye giren, diplomatik ilişki kuran, ticari anlaşmalar yapan, ticaret yapan bütün ülkelerin bundan sonraki süreçte bu kararlarını gözden geçirmeleri gerektiğini bir kez daha burada ifade etmek istiyorum. Başta Türkiye olmak üzere dünyadaki bütün Müslüman ülkelerin elçiliklerini geri çekilmeleri, yaptıkları ticari anlaşmaları geri almaları ve hiçbir şekilde İsrail'le diyaloğa girmemeleri gerekiyor. Bunu yapmak Filistin'deki kardeşlerimize saygıdır, yeni aşamanın gereğini yerine getirmektir ve Kudüs davasına asıl şimdi sahip çıkmaktır. Dünden beri yüzlerce kardeşimiz katledildi, şehit oldu, yüzlerce bina yıkıldı. Bu görevi yerine getirmek dünya Müslümanlarının Filistinli kardeşlerine karşı sorumluluğu ve görevidir. Bunu yapmayan Müslüman ülkeler, Müslüman kardeşlerine ve Kudüs davasına karşı sorumluluklarını yerine getirmediklerini bilmeleri gerekiyor.”

“Bu noktadan sonra Müslümanların farklı bir düşünce içerisine girmeleri gerekiyor”

Son olarak Demir, “Bu noktadan sonra Müslümanların farklı bir düşünce içerisine girmeleri gerekiyor. Bu bireysel olarak her ferdinden bütün yönetimlere, ülkelerine kadar artık Filistin davası şimdiye kadar sahipsiz bırakıldığı gibi bundan sonra sahipsiz bırakılmamalıdır. Bundan sonraki yapılacak her etkinlikte HÜDA PAR olarak aktif bir şekilde rol alacağız. Bu uzun süreçli, uzun soluklu yeni merhalede her aşamada, her merhalede biz arkalarında olduğumuzu burada bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Ve bu vesileyle Filistin davasına ve yeni merhalede Kudüs davasına sahip çıkan bütün kardeşlerimizi, bütün İslam ülkelerini seviyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Filistinli kardeşlerimiz adına onlara teşekkür ediyoruz ve bu desteğin İslam ümmetinin tamamına yayılması beklentisi içerisinde olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz ve 'Aksa Tufanına' bir kez daha selamlıyor, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Allah-u Teâlâ şahadetlerini kabul etsin, yeni süreci zaferle nihayete erdirsin inşallah.” ifadelerine yer verdi.

“Sapanla başlayan mücadele iman ve irade ile ciddi bir güce ulaştı”

Milletvekili Şehzade Demir’in konuşmasından sonra HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan, söz alarak şunları aktardı:

“Öncelikle böyle anlamlı bir programa geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz, şükranlarımızı sunuyoruz. Yıllardır birlikte Filistin için gözyaşı döktük, birlikte dualar ettik, mitingler düzenledik, birlikte yürüyüşler yaptık ve açıklamalar yaptık. Filistin'in mazlumiyetini, Filistin halkının mazlumiyetini, mağduriyetini hep birlikte haykırdık. Gündemimizden hiçbir zaman düşmedi Filistin. Biliyorsunuz direniş bir sapanla başladı. Sapanla başlayan mücadele iman ve irade ile ciddi bir güce ulaştı. Direnişin, dirilişin geldiği bu seviye için ellerimizi açıyoruz. Allah'a hamd ediyoruz hep birlikte. Dün sabahın ilk saatlerinde şafak vaktinde Filistin'e bağlı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın israili, destekçilerini, işbirlikçilerini şoka uğratacak operasyonuyla güne uyandık. Ey Türkiye ve İslam beldelerinin yöneticileri! Kulağınızın üstüne yapmaktan vazgeçin. Yapılan zulümlere kulağınızı tıkamaktan gözünüzü kapatmaktan vazgeçin. İsrailin yanında durmaktan vazgeçin. Politikalarına destek olmaktan vazgeçin. İsrail'e karşı yeni bir angajman ortaya koyun. İsraile karşı bu süreçten sonra yeni bir tavır ve duruş ortaya koyun. Filistin'in düşmesi İslam ümmetinin düşmesidir. Filistin'in düşmesi ümmet coğrafyasının düşmesidir. Eğer dünyaya özgürlük getirmek istiyorsak bu özgürlük Filistin'den geçiyor, Filistin'in özgürlüğünden geçiyor. Eğer ki biz sessiz kalırsak, eğer tavır ortaya koymazsak, Filistin düşerse Diyarbakır düşer, İstanbul düşer, Ankara düşer. Bu vesileyle direnişe siyasi, ekonomik, diplomatik ne gerekiyorsa tüm desteğin sağlanması gerekir. Buradan hükümet yetkililerine de aynı durumu izah ediyoruz.”

“Dünya, bugün Filistinli kardeşlerimizin meşru ve haklı cevabına karşı gözünü açmak zorunda kalmıştır”

Basın açıklamasını HÜDA PAR Ankara İl Başkanlığı adına HÜDA PAR Genel Merkez Gençlik Kolları üyesi Ubeydullah Çakır, tarafından okundu.

Aksa Tufanı operasyonu ve siyonist rejimin Gazze’ye yönelik saldırılarına dikkat çekilen açıklamada Çakır, “Filistin İslami Direniş Hareketi’nin silahlı kanadı İzzettin el- Kassam Tugayları, Siyonist rejime karşı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuyla direniş tarihinde destansı bir sayfa açmıştır. Bizler bundan önce Filistin davası adına toplanmamız hüzün üzere oluyordu. Bugün ise Allah’ın yardımıyla Filistinli kardeşlerimizin zafer sevincini paylaşmak ve onlara destek olmak amacıyla bir araya geldik. Tüm uyarılara rağmen Mescid-i Aksa’nın kutsiyetinin ihlal edildiği, israil tarafından keyfi saldırılarla Filistinli masumların vahşice katledildiği, sağ kalanların esir alındığı, illegal yerleşim yerlerinin inşasının devam ettiği sürecin kaçınılmaz sonucu bu operasyon olmuştur. Gazze’de ambargoyla terbiye edilmeye çalışılan Filistin halkının çığlığını duymayan, sokak ortasında katledilen kadın ve çocukları görmeyen dünya, bugün Filistinli kardeşlerimizin meşru ve haklı cevabına karşı gözünü açmak zorunda kalmıştır.” ifadelerini kullandı.

“Mescid-i Aksa’yı korumak için harekete geçen Filistin direnişinin mücadelesini destekliyoruz”

Çakır, “Yıllardır ambargoyla temel ihtiyaçlardan dahi mahrum bırakılan ev sahiplerinin geri dönüşü iki yüzlü sahtekarları da ortaya çıkarmıştır. Çocuk katili Siyonistlerin katliamlarına bugüne kadar ses çıkarmayanlar bugün direniş güçlerinin, Siyonistlerin belini büken operasyonu karşısında hümanist kesilmişlerdir. Tüm bu olanlar göstermiştir ki! Uluslararası hukuku tanımadığını açıkça ilan eden Siyonist rejimle mücadele etmenin tek yolu direniştir. Bu doğrultuda evini geri almak ve Mescid-i Aksa’yı korumak için harekete geçen Filistin direnişinin mücadelesini destekliyoruz. Kudüs’ü özgür kılacak bir mücadele fitne tohumunu ve hamisi ABD’nin bölgedeki varlığını yok edecektir. Aksi takdirde işgal, Filistin ile sınırlı kalmayacak tüm bölge için tehdit teşkil edecektir. Bir asra yakındır kadın, çocuk, yaşlı demeden katliamlarla varlığını sürdürmeye çalışan israil vandalları bütün cesaretini, kınamadan öteye geçmeyen İslam beldelerinde ki yöneticilerden almaktadır. İslam İşbirliği Teşkilatı, Arap Birliği vb. yapıların bir araya gelerek ortaya koydukları tavır ve akabinde yayımlanan kınama mesajlarının bir karşılığı olmamıştır. Zalimlerin, işgalcilerin anladığı dil bugün Filistinli Mücahitler tarafından verilen cevaptır. Filistinli kardeşlerimizin direnişine ve dirilişine selam olsun!” şeklinde belirtti.

“Gün Filistin halkının yanında yer alma günüdür”

Son olarak Çakır, “Hümanist açıklamalarda bulunarak direnişi lekelemeye çalışanları Siyonist rejimin bugün de dahil olmak üzere işlediği katliamlara, hak ihlallerine bakmaya çağırıyoruz. Çocuk, sivil ayrımı yapmadan sokak ortasında insan kıyımı yapan ve hiçbir yaptırımla karşılaşmayan bu terör rejimiyle mücadelenin başka bir yolu yoktur. Bugün yaşananlar yıllardır devam eden sistematik soykırım politikasının bir sonucudur. Gün arabuluculuğa soyunma günü değildir. Gün Filistin halkının yanında yer alma günüdür. Gün direnişe siyasi, askeri ve ekonomik destek verme günüdür. Gün Siyonist işgalci çetelerin Filistin topraklarının, Kudüs’ün, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne kavuşması için adım atma günüdür. Başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyasında bulunan ülkelerin idarecilerine sesleniyoruz: bir an önce siyonistlerle normalleşme safsatasını sonlandırın. Siyonistleri Kudüs’ü başkent yapma kararından caydıracak fiili adımlar attın. Başkenti Birleşik Kudüs olan Bağımsız Filistin devletinin kurulması için gerekli adımları bir an önce atın. Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslam ülkeleri başta olmak üzere, barış ve huzurdan yana her kişi, kurum ve devlet, vakit kaybetmeden siyonist işgale karşı Filistin direnişinin yanında durarak net bir tavır almalıdır. Bizler HÜDA PAR olarak Filistinli Mücahitlerin destansı mücadelelerinin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz kavli duanın yanında fiili olarak da kardeşlerimizin yanında olmak adına kefenlerimizi giydik bekliyoruz. Selam olsun HAMAS mücahitlerine, selam olsun İslamın İzzetini ayakta tutanlara, selam olsun İzzettin Kasam Tugaylarına ve selam olsun kazandığı zaferle ümmetin iftiharı olanlara.” diyerek açıklamasını bitirdi.

Basın açıklamasının okunmasıyla program son buldu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *