image

Sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarla sığınmacıları hedef alan ve kitleleri yabancılara karşı provoke eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Trabzon'da meydana gelen ve kamuoyunda tepkiyle karşılanan Kuveyt vatandaşının darp edilmesi olayla ilgili skandal bir açıklamada bulundu.

Trabzon'da Kuveytli bir turist saldırıya uğramış, Valilik olayın 'yanlış anlaşılmadan' kaynaklandığını açıklamıştı.  Saldırının görüntüleri ve sonrasında sosyal medyadaki ırkçı yorumlar Arap medyasının gündemine oturdu. Arap sosyal medya ağlarında Türkiye’ye gitmeme, Trabzon’dan ayrılma çağrıları yapıldı. Olayın ardından gözaltına alınan saldırgan tutuklandı. 

Yabancıları hedef alan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ise saldırganın tutuklanmasına karşı çıktı, "Yumruk vuran Trabzonlu, yumruk vurduğu Kuveytli olduğu için tutuklanıyor. Adam bıçaklayanlar ölüm tehlikesi yok diye serbest bırakılırken bu tutuklama haksızlık." dedi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise sosyal medya hesabından şu ifadeleri yazdı: "Trabzon'da bir Kuveytli bir Suriyelinin lokantasında yemek yiyor. Hesap konusunda anlaşmazlık çıkıyor. Suriyeli polis çağırıyor. Kuveytli polise de direniyor. Bir Trabzonlu vatandaş polise mukavemet eden Kuveytliye yumruk atıyor. Eğer bu yumrukladığı kişi Türk olsa karakoldan serbest bırakılır. Polisler teşekkür ederler. Yumruk vuran Trabzonlu yumruk vurduğu Kuveytli olduğu için tutuklanıyor. Adam bıçaklayanlar ölüm tehlikesi yok diye serbest bırakılırken bu tutuklama haksızlık." HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *