image

Nasıroğlu ve Kurtaran, ilk olarak Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde oluşturulan yazılım ve kodlama eğitim merkezini ziyaret edip eğitici eğitimi alan öğretmenlerle bir araya geldi.

Proje kapsamında TOBB Güzel Sanatlar Lisesi ve Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde "Tasarım ve Modelleme Laboratuvarı, Greenbox Stüdyosu ve Ses Kayıt Teknolojileri Stüdyosu, Yazılım ve Kodlama Laboratuvarı, İncubation Room ve Game Testing Corner Oyun ve Animasyon Uygulama alanları oluşturuldu.

Nasıroğlu ve Kurtaran daha sonra Batman TOBB Güzel Sanatlar Lisesinde kurulan ses kayıt ve görüntü kayıt stüdyoları ile dijital tasarım eğitim merkezini ziyaret edip eğitim süreci hakkında bilgi aldı.

Nasıroğlu ziyaret ile ilgili yaptığı açıklamada Batman ili için hedeflerinin olduğunu belirtip bu hedefin, Batman'ı bir Dijital Üretim Merkezi ve Teknoloji üssü haline getirmek olduğunu belirtti.

Nasıroğlu açıklamanın devamında, "Değerli arkadaşlar, Necat Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı olarak Batman'ı Dijital Üretim Merkezi ve Teknoloji üssü yapmak gibi bir hedefimiz var. Bu hedefimizi gerçekleştirmek için teknoloji ve dijital üretim anlamında donanımlı bir nesil yetiştirmemiz gerekiyor.” dedi.

Nasıroğlu açıklamanın sonunda, “Batman'da bu sektörün eko-sistemini kurmak için gerekli eğitim, üretim ve girişim süreçleri ile ilgili önemli gelişmeler kaydediyoruz. Batman'ı bu anlamda bir marka haline getireceğiz.” ifadelerini kullandı. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *