image

2022-23 Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile 2022-23 Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe arasında oynanacak. Peki Süper Kupa maçı ne zaman oynanacak? Galatasaray - Fenerbahçe Türkiye Süper Kupa maçı ne zaman oynanacak? GS FB Süper Kupa maçı hangi kanalda? İşte, 50. Süper Kupa tarihi hakkında bilgiler.

2023 Türkiye Süper Kupası Maçı Ne Zaman Oynanacak?

Türkiye Süper Kupası'nda Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçın tarihi merakla bekleniyor. İki ezeli rakip, 2023 Süper Kupa maçı için normalde ağustos ayında karşı karşıya gelmesi gerekiyordu. Fakat 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra Süper Lig yaklaşık bir ay ertelenmişti. Dolayısıyla Süper Lig bu durumda bir ay geç sona ermiş ve 2023 Süper Kupa maçı için takvim sıkışıklığı ortaya çıkmıştı. Ayrıca lig biter bitmez transfer sezonunun başlamasıyla takımların kadrolarında gelen ve giden futbolcular sebebiyle takımların 2023 Süper Kupa maçı için hazır olmadığı ileri sürülmüştü.

Bu yıl 50. kez düzenlenecek olan Türkiye Süper Kupası, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında devam eden ezeli rekabete bir sayfa daha ekleyecek.

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada göre Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki TFF Süper Kupa maçı, 2023-2024 sezonunun devre arasında oynanacağı duyuruldu. Karşılaşmanın oynanacağı stadyum ve tarihi de daha sonra ilan edilecek.

GS FB Türkiye Süper Kupası Maçı Hangi Kanalda?

Türkiye Süper Kupası maçı, her yıl büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Maçın yayın hakları önceki yıllarda ATV kanalına aitti. Dolayısıyla, bu sene de Türkiye Süper Kupası maçının yine ATV’de yayınlanması bekleniyor.

Süper Kupa Maç Tarihi Daha Sonra Netleşecek

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF) yapılan açıklamada, geçen sezon Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Fenerbahçe arasında oynanacak TFF Süper Kupa mücadelesinin, takımların UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi maçları dolayısıyla devre arasında oynanacağı belirtildi.

Açıklamada, "UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi eleme müsabakaları ardışık haftalarda oynanmaktadır. Bu sebeple, Galatasaray kulübümüzün maçlarının salı/çarşamba günü, Fenerbahçe kulübümüzün ise maçlarının perşembe günü oynayacak olmasından dolayı, TFF Süper Kupa müsabakasının sezon öncesinde oynatılması, uygun dinlenme günü sağlanamamasından dolayı mümkün olamamaktadır. Tüm bu nedenler dikkate alınarak, TFF Süper Kupa müsabakasının devre arasında oynatılmasına karar verilmiştir. Müsabakanın oynanacağı stadyum ve tarih netleştiğinde kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *