image

Batman İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2003 yılında Batman'dan PKK'ye katılan ve hakkında 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçu kapsamında aranma kaydı bulunan erkek örgüt mensubunun 30 Ağustos günü Habur Sınır Kapısından ülkeye giriş yaparak teslim olmasının sağlandığı bildirildi.

2023 yılı içerisinde İl Emniyet Müdürlüğünce ikna edilip teslim olması sağlanan örgüt mensubu sayısının 8'e ulaştığı aktarıldı.

Örgüt mensubu ile yapılan ilk görüşmede; PKK/KCK tarafından çeşitli vaatlerle kandırılarak örgüte katıldığını, örgütün yaşı küçük çocukları kandırarak örgüte katılmalarını sağladığını söylediği belirtildi.

PKK elemanın, örgüt hakkında anlatılanlar ile dağdaki yaşamın bağdaşmadığını, örgüt içerisinden çok defa kaçmaya teşebbüs ettiklerini fakat örgüt tarafından yakalanarak aylarca tutsak kaldığını, aç-susuz bırakıldığını belirttiği ifade edilen açıklamada, zor koşullara rağmen sonunda örgütten kaçmayı başararak Batman Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla güvenlik güçlerine teslim olduğunu kaydettiği vurgulandı.

Açıklamanın devamında PKK elemanın, kendisi gibi örgütten kaçma arayışında olan birçok örgüt mensubu olduğunu fakat örgütün yapacağı işkence ve verecekleri infaz gibi ağır cezalar ile aç-susuz bırakılacaklarından korktuklarını söylediği ifade edildi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *