image

Küçükçekmece ilçesinde Söğütlüçeşme ile Kanarya mahallelerini birbirinden ayıran Huzur Caddesi ile Fevzi Çakmak Caddesi'nde yapılan kavşak düzenlemesi, hizmet olmaktan çok eziyet olmaya başladı.

50 metre ara ile bulunan ve her iki mahalle arasında geçişin yapılmasını sağlayan 2 döner kavşak, İBB tarafından yapılan ve Kanarya Mahallesine girişin kapanmasına neden olan düzenleme, bölge halkı, esnaf, mahalle muhtarı ve siyasi parti temsilcileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Özellikle Sefaköy tarafından gelen araçlar Kanarya Mahallesine giriş yapamadıkları için ya 1-2 kilometre ileriye gidip dönüş yapmak veya trafiği riske atarak kural ihlali yapıp mahalleye giriş yapmak zorunda kalıyorlar. Bu da hem trafik yoğunluğunun oluşmasına hem de kazaların ve kavgaların yaşanmasına neden oluyor.

Yaşanan sorun ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan mahalleli, çözüm üreteceğine büyük mağduriyetlerin yaşanmasına neden olan düzenlemenin bir an önce eski haline getirilmesi veya yeniden düzenlenmesi için yetkililere çağrıda bulundu.
"Döner kavşak varken sıkıntı yaşanmıyordu"
30 yıldır Kanarya Mahallesinde ikamet eden ve şimdiye kadar bölgede trafik ile ilgili bir sorunun yaşanmadığını belirten HÜDA PAR Küçükçekmece İlçe Başkanı Abdülhakim Algül, "Burada hakikaten şimdiye kadar özellikle bu kavşakta ve aşağıdaki kavşakta bir dorun yoktu. Yaklaşık 30 yıldır burada ikamet ediyorum. Şimdiye kadar burada herhangi bir trafik sorunu herhangi bir sıkıntı görmemiştik. Her ne olduysa 1-2 ay önce bu iki kavşakta bir düzenlemeye gidildi. Herhalde güzel bir şey yapılacak dedik. Daha önce her iki bölgede de döner kavşak vardı. O zaman sıkıntı çıkmıyordu. Ancak maalesef şu anda öyle bir şey yapılmış ki, ne denir bilemiyorum! Mühendislik bilgisi olan birisi baksa hiçbir şey anlayamaz. Artık bunu bir mühendis mi yoksa sıradan biri mi yaptı bilmiyorum ama tüm halkımız şikâyetçi." dedi.

"Maalesef her iki kavşaktan Kanarya Mahallesine dönüş yapılamıyor"

Algül, "Sefaköy bölgesinden gelen araçlar Kanarya Mahallesine hiçbir şekilde giriş yapamıyor. Buna rağmen araçlar gidip ta mezarlığın oradan dönmemek için kural ihlali yapmak zorunda kalıyor. Maalesef bu iki kavşaktan da Kanarya Mahallesine dönüş yapıyorlar. İkinci bir sıkıntı da İstasyon Mahallesinden gelen araçlar her iki kavşaktan da u dönüşü yapamıyorlar. Normalde u dönüşü var ama çok dar yaptıkları için özellikle minibüsler, kamyonlar hiç dönüş yapamıyorlar. Dönüş yapmaya çalıştıklarında yol sıkışıyor, daralıyor. Hatta lastikleri kaldırımın üzerinden karşıya geçmek zorunda kalıyor. Bu da trafiğin oluşmasına neden oluyor." diye konuştu.

"Okul döneminde büyük curcuna olacak, acil çözüm bulunmalı"

Bölgede bulunan Söğütlüçeşme ilkokul ve ortaokulunun karşısında trafik ışıklarının olduğunu ancak düzenleme ile bunun kaldırıldığını söyleyen Algül, "Burada ortaokul, ilkokulumuz var. Karşıya geçişlerde, okulun tam karşısında trafik ışığı vardı. Maalesef o trafik ışığını da kaldırdılar. Okul zamanı yaklaştı. Özellikle okul döneminde burada çok büyük bir curcuna olacağına inanıyoruz. Şu anda bile sabah işe gidiş, akşam iş dönüşlerinde her iki kavşakta da büyük sıkıntılar çıkıyor. Hatta birçok kavgaya da şahit olduk. Burada insanların sinirleri geriliyor ve maalesef kavga ediyorlar. Buna mutlaka bir çözüm bulunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Kanarya Mahalle Muhtarı: Ya eski haline getirsinler veya yeniden düzenlesinler

Sorunu daha önce İBB yetkilileri ile görüşüp çözülmesini talep ettiğini söyleyen Kanarya Mahalle Muhtarı Rüstem Güneş, "Bir ay kadar önce İBB'nin yetkilileri buraya geldi. Halkın sıkıntı yaşadığını, burayı eski haline çevirmelerini, aksi halde kamyonlarla yolu kapatırız dedik. Söğütlüçeşme Mahallesi Muhtarı Turgut Maden de vardı. Bir ay önce İBB'ye de dilekçe vererek yolun eski haline dönüştürülmesini talep ettik. Işıklar konuldu, araçlar 2-3 turda dönebiliyorlar. Geçenlerde bir bayan az kalsın tırın altında kalıp eziliyordu. Bunların hepsini söylüyoruz. Ya eski haline getirsinler veya yeniden bir düzenleme yapsınlar." dedi.
"Kazalar art arda gelmeye, kavgalar yaşanmaya başlandı: Lütfen artık bu yola bir çözüm bulsunlar"
30 yıldır Kanarya mahallesinde yaşadığını ve her gün söz konusu caddeyi kullandığını belirten Yunus Er, "Düzenleme yapılmadan önce trafik akışında herhangi bir sorun söz konusu değildi. Yapılan uygulama ile yol tamamen kapatılmış durumda. Burada aşırı derecede trafik oluşuyor. Normalde bir aracın Tavuskuşu sokaktan içeri girmesi için aşağıda, Kadriye Moroğlu Lisesinin oradan dönüp gelmesi gerekiyor. Bu da zaman kaybıdır. Buradan yetkililere sesleniyorum! Lütfen artık bu yola bir çözüm bulsunlar. Kazalar art arda gelmeye başladı. Trafikte tartışmalar peş peşe geliyor ve insanlar birbirlerini darp ediyorlar. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bir vatandaş olarak mağdurum ve herkes de benim gibi mağdur. Bir an evvel bu sorun çözülmeli." diye konuştu.

"Hesaplamalar yapılmadan yapılan düzenleme ile herkes sıkıntı çekiyor"

Bölgede esnaflık yapan Yasir Karaynir, "Burada esnafım. Her gün düzenli olarak bu yolu kullanıp işe geliyorum ama bilinçsizce yapılan düzenlemeden ötürü yolu kullanamıyorum. Okullar kapalı olduğu halde her gün burada uzun kuyruklar oluşuyor. Araçlar karşıya geçemiyor. Sefaköy'den gelen araçlar mahalleye girmek istese giremiyor. Çünkü burada dönüş yok. Geçen bir yangın için 3 itfaiye peş peşe geldi ama her iki kavşaktan da mahalleye giremedi. Mecburen1.5 kilometre kadar aşağıya gidip oradan dönüş yaparak tekrar buraya gelip mahalleye girdi. Bu düzenleme, hesaplamalar yapılmadan yapıldığı için herkes sıkıntı çekiyor." şeklinde konuştu.

"Düzenleme hizmet olacağına mağduriyetleri arttırdı"

Bir sürü masraf yapılarak yapılan düzenlemenin mahalleliye hizmet olacağına eziyete dönüştüğünü vurgulayan mahalle sakinlerinden Fahrettin Karaynir de şöyle konuştu:

"Eskiden hem bu noktada hem de aşağıda döner kavşak vardı. Sonra bir anda İBB 'düzenleme yapıyoruz' diye bir tabela asıp bir şeyler yaptılar. Biz de inşallah güzel bir şey yapılır dedik ama ortaya çıkan tablo tam bir fiyasko. Buraya bir sürü masraf yapıldı ama hizmet olacağına, mağduriyetleri gidereceğine mağduriyeti arttırdı. Kanarya mahallesine artık girişler çok zorlaştı. Eskiden hem aşağıda hem yukarıdan giriş yapılabiliyorken şimdi ta aşağıdan, köprünün oradan ancak dönüş yapılabiliyor. Veya trafiği riske atarak dönüşler yapılıyor."

Bölge esnaflarından Mustafa Güngen ise şunları dile getirdi:

"Burada esnaf olarak da mağduriyet yaşıyorum. Müşteriler de geliyor ama yanaşamıyorlar. Şurada (üstte) ışık yaptılar ama bence gerek yoktu. Zaten trafik akışı güzeldi ve insanlar da sıkıntı yaşamıyordu. Sabah ve akşam saatlerinde burada bayağın trafik oluşuyor. Bir aydır bayağı bir kaza yaşandı. Okulun hizasında bir ışık vardı, insanlar karşıdan karşıya rahat geçebiliyorlardı ama onu da kaldırdılar. Şimdi yayalara kimse yol vermiyor. Yarın öbür gün okullar açılacak. İnsanlar zor durumda." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *