image

Avrupa ülkelerinde İslam düşmanlığı giderek artıyor. İsveç ve Hollanda'da yine Kur'an-ı Kerim'e saldırılar düzenlendi. Saldırganlara polis de korumalık yaptı.
İsveç’te daha önce de Kur'an'ı hedef alan Irak asıllı Salwan Momika ve Salwan Najem, bu kez İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde provokasyonlarda bulundu.
Kur'an-ı Kerim'i yakan İslam düşmanları, İslam ve Müslüman karşıtı sözler sarf etti.

Kur'an'ın yakılmasına tepki gösteren bir kadın ise, yangın söndürücü tüple yanan Kur'an'ı söndürmeye ve Momika'ya müdahale etmeye çalıştı. Ancak polis, İslam düşmanı Momika'yı koruyarak kadına engel oldu. Bu sırada yangın söndürücü tüpten çıkan dumanlara etrafa yayıldı. Kadının, tüpü açıp Salwan Momika'ya doğru koştuğu anlarda Momika'nın korkuyla kaçtığı görüldü.

Momika,  20 polis aracı ve yaklaşık 100 polis ile olay yerinden ayrıldı.

Öte yandan Aşırı sağcı Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar Örgütü’nün (Pegida), Hollanda yönetecisi Edwin Wagensveld, Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği önünde Kur'an'ı yırttı.

Wagensveld de çevrede toplanan Müslümanların tepkisiyle karşılaştı. Müslümanlar, Wagensveld ve arkadaşlarına taş atmaya başlayınca İslam düşmanları polise sığındı. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *