image

İstanbul Valisi Davut Gül, Beyoğlu'ndaki Hasköy Ortaokulu'nda incelemelerde bulunarak 18 Şubat tarihinde İstanbul Valiliği kararıyla güçlendirme ya da yıkılarak yeniden yapım kararı alınan 93 okulla ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Vali Gül, "6 Şubat depreminden sonra boşaltılan 93 okulumuz ile ilgili 68'inin yıkılıp yeniden yapılmasına, 25'inin de güçlendirilmesine karar verildi. 99 depreminden önce yapılan ve standartları yükseltilmesi gereken okullarımız tamamı ya yıkıldı ya da güçlendirildi. Evlatlarımıza fiziki şartları güçlü bir şekilde eğitim-öğretim alabilecekleri bir ortam sağladık." dedi.

Okulların güçlendirilmesi ya da yıkılıp yeniden yapılmasına dair çalışmaların toplam maliyetine de değinen Vali Gül, "Yaklaşık olarak 40 milyar TL'ye yakın bir bütçe harcandı. Buna liderlik eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, geçmiş dönem Milli Eğitim Bakanlarımıza ve valilerimize teşekkür ediyorum. İnşallah ikili eğitimden tekli eğitime daha çabuk geçmiş oluruz." şeklinde konuştu.

Vali Gül, "Milli Eğitim Bakanlığı'na ait tespit edilen riskli okulların tamamı boşaltıldı ve bunlar ya yeniden yapıldı, yapılıyor ya da güçlendirmeleri yapıldı. Riskli olduğunu bildiğimiz ve eğitim-öğretime devam edilen hiçbir okulumuz yok. Bakanlığımız, Cumhuriyet tarihinin en büyük eğitim yatırımlarından birini yönetiyor." dedi. (İLKHA)


0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *