image


Her yıl farklı ülkelerde düzenlenen Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu ,bu yıl Mardin Artuklu Üniversitesi ev sahipliğinde Mardin’de düzenlendi.

Programa katılan Artuklu Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Kadat, İLKHA’ya değerlendirmelerde bulundu.

Kadat, Müslümanların Gazze için bir an önce ciddi adımlar atması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Kadat, Filistin İslâmî direniş hareketi HAMAS’ın kurucu önderlerinden olan Prof. Dr. Abdülaziz Rantisi’nin şehadetinin 20'nci yıl dönümü münasebetiyle de kısa bir açıklama yaptı.


Gazze’de 34 bine yakın Müslümanın şehit edildiğine dikkat çeken Kadat, “24’üncüsü düzenlenen Beytülmakdis Sempozyumunu, diğer sempozyumlardan ayıran önemi, şu an Gazze’de yaşanan katliam ve 34 bine yakın şehidin olmasıdır. Bu sempozyumu değerli kılan bir diğer yanı Gazze’de şehit edilen Müslümanların isimleri Gazze Şüheda defteri projesinin olmasıdır. Artuklu Üniversitesi ve İHH organizasyonu ile yürütülen tüm şehitlerin isim ve soy isimlerini hayatları ile birlikte içeriği olan bir İnternet sitesini, buradan dünyaya duyurmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Müslümanlarının Gazze için üstlerine düşen görevler hakkında açıklamalarda bulunan Kadat, “Gazze için Müslümanlarının üstlerine düşen görev insanlara Filistin, Kudüs bilincini yaymaktır. Çünkü Filistin ve Kudüs bilinci, coğrafi veya ırkçı bir mesele olmayıp tüm Müslümanları ilgilendiren, bir araya toplayan bir meseledir. Daha sonrası ise yaşanılan soykırımların durdurulması için Müslüman devletlerin fiili olarak harekete geçmeleri gerekiyor.” şeklinde ifade etti.

20’nci vefat-ı seniyyesi olan Dr. Abdülaziz Er Rantisi hakkında da değinen Kadat, “Dün şeyh Rantisi’nin ölüm yıl dönümü idi. İsmail Heniyye’nin de yakın zamanda birçok aile ferdi şehit oldu. Bu da bize Filistin’i, Kudüs’ün ve Gazze’nin özgürlüğüne giden yolun cihazla olacağını gösteriyor. Orda bulunan Müslümanlar cihazla kendilerini savunmaları en belirgin hakkıdır. Bu insanlar kendilerini savunacak başka bir çıkış yolu yok. Bu kanlı yol Allah’ın izniyle bizleri zafere götürecektir. Ayrıca buradaki Kuva-i Milliye küffara karşı nasıl cihat ettiyse Gazze’deki Müslümanlar da İsrail ve Amerika’daki karşı cihat ediyor.” şeklinde kaydetti. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *