image

Dünya hastanesi Türkiye’de bir ilke imza attı. Hastane, laboratuarlarına kazandırdığı bir cihazla uyku hastalıklarını, ölümlere bile yol açabilen oksijen düşüklüğünü ve horlama sorununu çok rahat tedavi edebilecek.

Türkiye’de bir ilke imza atan Dünya hastanesi uyku hastalıklarını tedavi edebilen bir cihaz sistemini Batman’a kazandırdı. Basın mensuplarına sistemle ilgili açıklamalarda bulunan hastane doktorlarından Göğüs Hastalıkları uzmanı uz. Dr. Hüseyin Beyazıt, “ Hastanemizde yeni faaliyete girecek olan sistem elektro,  görüntü ve ses kayıtlarını alarak uyku hastalıklarının teşhisine yardımcı oluyor.  Uyku tedavisinde yeni çıkarılan bir cihaz… Çok almak istediğim bir cihazdı. Tedavilerimizi bu cihazla daha iyi yapacağız.” Dedi.

ASIL TEDAVİ OKSİJEN DÜŞÜKLÜĞÜNÜ ÖNLEMEK

 Türkiye’de uyku laboratuarlarının olduğunu, değişik cihaz ve yazılımların kullanıldığını belirten Beyazıt, “Ama bu sistem Türkiye’de ilk defa bizde… Cihazın kablolarını bağladıktan sonra ilk gece hastanın teşhisini koyuyoruz. İkinci gece de ise tedavi için hastayı yatırıyoruz. Horlamayı tedavi etmek bizim için en basit şey. Nerdeyse hastalarımızın % 99’unun tedavisini zaten yapıyoruz. Asıl işimiz bunun altındaki oksijen düşüklüğüdür. Tansiyon, diyabet, şişmanlık, felç girişimi, ani ölüm gibi problemlere yol açan oksijen düşmesi. Bu işi yapmak gerçekten çok zahmetli ama bir o kar da keyifli. Doktorlar olarak tedavisini % 100’e kadar başardığımız çok az hastalık var. İşte bu hastalık % 100 tedavisini yakaladığımız hastalıklardan biri. O yüzden hızlı sonuç aldığımız keyifli bir tedavi yöntemi.” İfadelerini kullandı. İdris Ekinci

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *