image

Depremin ardından köylerinde de tespit çalışmaları yapıldığını dile getiren Bağdere (Mezgirt) köyü sakinleri kendilerine gönderilen konteynerlerin yaşam için uygun olmadığını ve alt yapı sorunu yaşadıklarını dile getirdi.

50 hanelik köyde büyük bir yıkım gerçekleştiğini dile getiren köy sakinleri, kendilerine verilen konteynerlerin çok basit olduğunu belirterek elektrik ve su sıkıntısı yaşadıklarını kaydetti.

"Gönderilen tuvalet ve duş kabinlerini kullanacak su yok"

Köy sakinlerinden Hasan Çoban, köylünün perişan durumda olduğunu dile getirerek, "Deprem sonrası bize konteyner göndereceklerini söylediler ve gönderdiler. Merkezdeki konteynerlere bakıyoruz buraya bakıyoruz ayrı bir şeydir. Çin yapımı bir konteyner gelmiş. Konteynerde elektrik, su, klima yok. Bir vantilatör göndermişler vantilatör çalışmıyor. Gönderilen vantilatörlerden birinin ayak kısmı yok, birinin pervanesi yok. Köylü şu an perişan durumdadır. Gönderilen tuvalet ve duş kabinlerini kullanacak su yok. Bu sıcakta konteynerde duramıyoruz. Gündüz ağaç gölgesine gidiyoruz ama akşam içeriye girdiğimizde sıcakta durulmuyor. Elektrik istedik 'başvuru yapın' dediler. Başvuru için para yatırmamızı istediler parayı yatırdık. Bu sefer de tapulu arazi göster diyorlar. Benim tapulu arazim olsa ben kendi evimi kendim yaparım. Köy yerinde tapulu araziyi ben nerde göstereyim. Konteyneri buraya indirmişsen gelip bana elektrik ver. Bir klima verin bir su verin. Sesisimizin duyulmasını istiyoruz." dedi.

"İnşallah büyüklerimiz seslerimizi duyar"

Köy halkı olarak zor durumda olduklarına vurgu yapan depremzedelerden Mehmet Yıldırım, "6 Şubat'ta Türkiye olarak büyük bir deprem yaşadık. Bu deprem de Bağdere köyümüzde büyük bir hasar gördü. Köyümüz tamimiyle yıkıldı. Daha sonra bize konteyner gönderdiler. Gönderilen konteynerler kağıt gibiler. Üstü açık üstüne çadır mı çekeceğiz tekrardan bir yapımı yapacağız onu da bilmiyoruz. Konteynerlerimizde elektrik yok gidip abone almamızı istediler. Abone için başvurduğumuz da mülkiyet istiyorlar. Burada hepimiz mağdur durumdayız. AKEDAŞ bizden yer istiyor. Onu da yapamıyoruz. Konteynerlerde klima yok. Bir vantilatör gönderildi onunda paçaları eksik. Konteynerlerimize klima takılmasını istiyoruz. Şu anda da köyümüzün kurulacağı yerle ilgili büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. Gerek hazine arazisine gerekse köylünün kendi arazisine nereye evler yapılacaksa devletten bir an önce yerlerimizi belli etmesini istiyoruz ki evlerimizi yapalım. İnşallah büyüklerimiz seslerimizi duyar. Belediye başkanının köyleri gezip halkın durumunu görmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Klima verilmesini istiyoruz"

Evlerinin yıkıldığını dile getiren Şevket Çalış, "Benim iki evim vardı biri yıkıldı diğeri de hasarlı durumda ama orada kalıyoruz. Üzeri sac olduğu için içerisi ateş gibi oluyoruz. Benim konteynerim yok bir konteyner verilse kışın için iyi olur. Şu anda içeride yaşamaktan korkuyoruz. Bize bir klima verilmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Bana bir konteyner ne de bir çadır verildi"

Köy sakinlerinde Sabri Şer ise, "Yetkililerimize sesleniyorum. Biliyorsunuz ki Adıyaman çok kötü bir felaketle sarsıldı. Meydana gelen deprem sonrası her yıkıldı. Meydana gelen deprem sonrası iki evim de yıkıldı. Şu an ağır hasarlı olan ahırda yaşıyorum. Hiçbir şey kalmadı. Bana ne bir konteyner ne de bir çadır verildi. Hiçbir yardım alamadım. Şu anda millet burada çok perişan durumdadır. Buna mutlaka bir çare bulunmalıdır. Bu mağduriyetimize yetkililerden bir el uzatılmasını istiyoruz." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *