image

Kur'an-a saldırının bütün insanlığa karşı işlenen bircinayet olduğunu belirten Prof. Dr. Şemsettin Dursun, sözde 'düşünce özgürlüğü'adı altında yapılan saldırıların bir barbarlık olduğunu ifade etti.

Sadece Müslümanların değil bütün insanlığın Kur'an'ın hayatnizamına ihtiyacının olduğuna işaret eden Dursun, insanlığın içinde bulunduğusıkıntılardan kurtuluşunun ancak Kur'an ile mümkün olabileceğini söyledi.

Batı'nın, Avrupa'nın Kur'an ve İslam'a yönelikgerçekleştirdiği saldırıların insanların dirilişine, Müslümanların iseuyanışına vesile olduğunu dile getiren Dursun, herkesin bu saldırılara karşıdurması gerektiğini belirtti.

Bu konuda en büyük görevin halkı Müslüman olan ülkelerinliderlerine düştüğünü kaydeden Dursun, İslam ülkelerini Kur'an-ı sahiplenmeyeçağırdı.

"İSLAM DÜŞMANLARI, KUR'AN'IN HAYAT VEREN RUHUNUSÖNDÜRMEK İSTİYORLAR"

"İslam ezel ve ebet nizamıdır" diyen Dursun,"Bu nizamın ruhu Kur'an'dır. Bu ruhu karartmak için Batı, Avrupa, İslamdüşmanları bu ruhu söndürmek adına hadsiz saldırılarda bulunuyorlar. Kur'an-asaldırıyı 'düşünce ve ifade özgürlüğü!' olarak değerlendiriyorlar. Asla budüşünce özgürlüğü değildir. Kur'an-a saldırı bir barbarlıktır. Bu aslındaİslam'ın ve Kur'an'ın şahsında bütün insanlığa karşı bir cürümdür, cinayettir.Bu bir İslamofobi'dir." dedi.

"BÜTÜN BİR İNSANLIK KUR'AN-A MUHTAÇTIR"

İslam'a ve Kur'an-a saldırının insanlık için büyük birfelaket olduğuna vurgu yapan Dursun, "Zira Kur'an ve İslam insanlığısahil-i selamete çıkarmak için Rabbimiz tarafından bizlere ikramdabulunulmuştur. Bütün bir insanlık buna muhtaçtır. Bütün insanlığın kurtuluşunuvadeden bir İslam vardır ve o İslam'ın da ruhu olan Kur'an vardır." diyekonuştu.

"İSLAM'I DEVRE DIŞI BIRAKMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Batı'nın insanlığa verebileceği hiçbir şeyinin olmadığını,bu anlamda çöktüğünü ifade eden Dursun, "Düşünsel dünyaları, fikirselparadigmaları çökmüştür. Bu çerçeveden baktığımız zaman onlar ne yapıp yapıpİslam'ı da devre dışı bırakmaya çalışıyorlar. Ama şunu unutuyorlar; Zira neslinıslahı, arzın imarı, varlık dünyasının ihyası ve geleceğimizin inşası İslamidüşünceyle mümkündür. Bütün insanlık buna muhtaçtır. Dolayısıyla böyle birnizamı alt etmek, böyle bir nizama karşı düşünce bazında ifadesini ortayakoyamayan Batı, Kur'an-ı Kerim'i yakmakla, ona saldırmakla tatmin olmayaçalışıyor." şeklinde konuştu.

"İSLAM ÜLKELERİ, İSLAM DÜŞMANLARINA KARŞI BİRLİKTEHAREKET ETMELİ"

Kur'an ve İslam'a saldırıların insanların dirilişine,Müslümanların uyanışına vesile olduğuna dikkat çeken Dursun, şöyle devam etti:"Tabi ki bizlerde bu yapılanları her yerde lanetlemek ve tel'in etmekdurumundayız. Bu saldırılara karşı bireysel, toplumsal manada ve İslam ülkeleribağlamında görevlerimiz vardır. İslam ülkeleri de silkinmelidir. Onlarda biraraya gelerek emperyalizme, İslam düşmanlarına karşı birlikte olmak kaydıylaancak bunu başarabilir.

Umut ediyorum Batı'daki emperyalist ülkelerin ve İslamdüşmanı örgütlerin ortaya koyduğu bu saldırılar Müslümanların uyanışına,dirilişine ve silkinişine vesile olur. İslam ülkeleri bu manada ortak değeriolan Kur'an-ı Kerim'e sahip çıkarak Kur'an-ı kendi toplumlarının temel kaynağıolması gerektiğini ortaya koymalarını arzu ediyorum."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *