image

Batman Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Batı Raman’da “Büyük Filistin Yürüyüşü” düzenledi. Batı Raman Kampüsünde Yemekhane önünde başlayan yürüyüş Üniversite Camisinde sona erdi. Batman Üniversitesi SKS Daire başkanlığı öncülüğünde düzenlenen yürüyüşe birçok akademisyen ve öğrenciler katılım gösterdi.

HAMAS’a Selam Direnişe Devam

Ellerinde Filistin Bayrakları taşıyan akademisyen ve öğrenciler “Hamas’a Selam Direnişe Devam”, “Denizden Nehir’e Kadar Özgür Filistin” ve Arapça destek sloganları attılar. Coşkulu geçen yürüyüşte katılımcılar sık sık soykırımcı Siyonist rejimi ve destekçileri olanları da lanetleyen sloganlar attılar.

İngilizce Pankartlar da Taşıdılar

Öğrenci ve akademisyenler ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartlarda ise “RAISE YOUR VUICE VOICE FOR PALESTINE”, “FİLİSTİN İÇİN SESİNİZİ YÜKSELTİN”, “TÜRKİYE WALKS IN UNITY WITH CAMPUSES WORLDWIDE FOR PALESTINE!", “TÜRKİYE DÜNYADAKİ DİĞER ÜNİVERSİTELER İLE BİRLİKTE FİLİSTİN İÇİN YÜRÜYOR” yazdı.

Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Üniversite Camisine kadar yürüyen akademisyen ve öğrenciler daha sonra Cuma namazı için etkinliğe ara verdi.  Cuma namazından sonra etkinlik gıyabi cenaze namazı ile devam etti. Etkinlikte katılımcılar Filistin’de şehit edilenler için Gıyabi Cenaze Namazı kıldılar. Şehitler için dua ettiler.

Selam Olsun Direnişe

Yürüyüş etkinliğine katılan Abdullah Demir adlı öğrenci, “Batman Üniversitesi öğrencileri olarak Gazze’ye destek yürüyüşüne katıldık. Dünyanın gözleri önünde her geçen gün artan vahşet, katliam ve soykırıma yaşadığımız müddetçe karşı çıkacağız. Elimizden gelen ne varsa seferber edeceğiz. Bugün elimizden yürümek, slogan atmak ve mallarımızda Gazze halkına destek vermek geliyor. Bu yürüyüşümüzü Filistin halkına armağan ediyoruz. Selam olsun direnişe.” dedi.

Kan Damarlarımızda Bulunduğu Müddetçe Filistin Halkının Yanındayız

Mehmet Kara adlı öğrenci de yaptığı açıklamada, “Kan damarlarımızda bulunduğu müddetçe Filistin halkının yanındayız. Cennetle müjdelenen kardeşlerimizin bugün bizlerden bir adım önde olduklarını biliyoruz. Kanları ile suladıkları topraklarının özgürlüğe kavuşacağını hepimiz çok iyi biliyoruz. Bizler yaptığımız gösteriler ve yürüyüşler ile daima Filistin’in yanındayız.” ifadelerini kullandı.

MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *