image

Yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle İstanbul Pendik'te bir hastanede tedavi gören Menzil Şeyhi Abdülbâkî el hüseyni(74) dün öğlen saatlerinde Hakk'a yürüdü.

El hüseyni'nin cenazesi, kara yoluyla Adıyaman'ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyüne götürüldü.

 Menzil Şeyhi Abdülbâkî El hüseyni için Menzil köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Cenazenin köye götürülüşünde 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Köy girişini kapatan güvenlik güçleri, cenaze namazına katılmak için gelen araçları kurulan otopark alanına yönlendirdi.
 
KALABALIK UĞURLAMA
Menzil grubu lideri, yüzbinlerce kişi tarafından kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine, Adıyaman Valisi Osman Varol, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile çok sayıda kişi katıldı.

74 yaşında olan Seyyid Abdulbaki el hüseyni, yaklaşık 1,5 yıldır İstanbul'da tedavi görüyordu.

Abdulbaki El Hüseyni kimdir?

Abdulbaki El Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman Kâhta ilçesinin Menzil Köyünde doğmuştur. Babası Nakşibendi Tarikatı'nın büyüklerinden olan, Sadatı Kiramlardan Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni’dir. Babasından sonra "şeyh" olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol (D.T: 1930) 22 Ekim 1993 tarihinde vefat edince Abdulbaki El Hüseyni cemaatin başına geçti.

Köyünde babasına ait medresede Arapça ve din ilimlerini öğrendi. Eğitimine Siirt ve Van’da devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığı geçirdi, Ankara’ya tedavi için gönderilerek iyileşti.

Seyyid Abdülbaki El-Hüseyni, bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 74 yaşında vefat etti. Cenazesi Adıyaman'da Kâhta ilçesinin Menzil Köyünde toprağa verilecek. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *