image

2021 yılının Nisan ayında ihalesi Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Batman-Hasankeyf yolu geçtiğimiz günlerde yolun alt yapısı tamamlanmadan yüklenici firma ve bölge müdürlüğünce karşılıklı tasfiye edildi ve çalışmalar durdu. Alınan bilgilere göre Batman’ın kanayan yarası her yıl onlarca ölümlü kazanın yaşandığı Batman Organize Sanayi Bölgesi yolu (OSB Yolu) da tasfiye edilen Batman-Hasankeyf yolu ihalesinin içerisindeymiş. 2 yıldır ihalesi yapılan bu işte Batman-Hasankeyf yolunda çalışmalar yetersiz kalırken, OSB yoluna bir kazma dahil vurulmadı.

VATANDAŞLAR OSB YOLU VE BATMAN HASANKEYF YOLUNUN AYRI İHALE EDİLMESİNİ İSTİYOR

Batman’da her yıl onlarca ölümlü kazaya sebebiyet veren OSB yolunun Batman-Hasankeyf yolundan ayrı ihale edilmesini isteyen tekstil işçileri: “Her sabah ekmeğimizi kazanmak için işçi servisleriyle OSB’nin yolunu tutuyoruz ancak hemen hemen her gün ölümlü olmasa da kazalara şahit oluyoruz. İşten eve sağ salim döner miyiz endişesi içerisindeyiz. Lütfen yetkililer bu yollara çare bulsun ve bu yol Hasankeyf yolundan bağımsız olarak hemen yapılsın” dedi.

Bir diğer yandan ilimizin yeni imar alanı olan Tilmis ve Binatlı bölgesinde daire alan vatandaşlar Batman-Hasankeyf yolu ve diğer altyapı çalışmalarının tamamlanmadığı için evlerine taşınamadıklarını belirtti.

YENİ İHALE BU AY İÇERİSİNDE YAPILACAK

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tasfiye çalışmalarını hızlandırırken bir diğer yandan yolların yeniden ihale edilmesi için yoğun çaba sarf ediyor. Batman-Hasankeyf ve Batman OSB yolunun bu ay içerisinde yeniden ayrı ayrı ihale edilmesi bekleniyor.

DİYARBAKIR BATMAN YOLU DİKTEPE GEÇİŞİ

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünce 1 yıl önce ihalesi yapılan Diyarbakır-Batman Yolu Diktepe geçişinin işine henüz başlanmadı. Bu güzergahta ölümlü kazalardan şikayetçi olan vatandaşlar; “Tüm Türkiye’de tüneller viyadükler hızlı trenler yapılırken Batman’ın giriş yolları neden hala yapılamıyor.” Diye adeta isyan etti.

İKİNCİ KÖPRÜ NE ZAMAN İHALE EDİLECEK?

İhalesi yapılan ancak henüz çalışma yapılmayan Diyarbakır-Batman yolu şehir geçişinin bir diğer önemli ayağı iste Batman Çayı üstüne yapılacak olan ikinci köprü. Geçtiğimiz yıllarda ölümlü kazaların yaşandığı Batman Çayı köprüsüne paralel ikinci köprünün de önümüzdeki günlerde yeniden ihale edilmesi bekleniyor. HABER MERKEZİ

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *