image

Bayramda kurban ibadetini yerine getirmek için bayramın iki günü boyunca Et ve Süt Kurumuna bağlı Ağrı Kombina Müdürlüğü kesimhanesinde STK'lar aldıkları hisseleri sırasıyla isim okuyarak kurban kesimlerini gerçekleştirdi. Kombinada toplamda 1000 büyükbaş hayvan kesimi gerçekleştirildi.

Ağrı Belediyesine bağlı Ağrı Et Kombinasında ise hayvanlarını getiren vatandaşlar iki gün boyunca yine burada ekiplerin kesim işlemini takip ettiler. İki gün boyunca 250 büyükbaş hayvan kesimi gerçekleştirildi.

Hayvanlarının daha hızlı bir şekilde kesim işleminin gerçekleştirildiğini belirten vatandaşlar, hizmetlerden memnun olduklarını ifade etti.

Kurbanının kesimini gerçekleştirmek için Ağrı Belediyesine bağlı Ağrı Et Kombinesine hayvanını getiren İsmail Tufan, "Tüm İslam aleminin ve halkımızın bayramını kutluyorum. Belediyenin verdiği hizmetten faydalanmak için buradayız. Allah'ın bize bahşettiği bir Sünneti yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz." ifadesini kullandı.

Kurbanını kesim için Ağrı Et Kombinesine getiren diğer bir vatandaş Ömer Yaşar ise, "Allah, dökülen bu kanların İslam aleminde huzurun yaşanmasına bir vesile kılar. Maşallah kurban kesimi için gelenler burada yoğunluk oluşturmuş. Nasip olursa iki saat içerisinde kurbanımızı kesip dağıtıma hazır hale getireceğiz. Önceden sıra aldık, müracaat sırasına göre vatandaş hazırlanıyor, kurbanı kesilip parçalanıyor. Geriye kalan parçalama işlemine vatandaş kendisi devam ediyor." şeklinde konuştu.

Kurbanını kesimhaneye getiren Ağrı Peygamber Sevdalıları Derneği Başkanı Arif Yılmaz ise şunları söyledi:

"Allah-u Teala'nın bize bahşettiği kurbanları bugün burada kesimini gerçekleştiriyoruz. İnşallah Rabbim bu kurbanları kendi katında kabul edecek. Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'in imtihanı bizler veremeyebilirdik belki bundan dolayı Allah bize bu nimeti bahşetti. Ağrı Et Kombinesindeyiz ve güzel bir ekip var. Halkımızın yoğun bir teveccühü var. İnşallah bu Kurban Bayramı’nı kazasız belasız geçiririz." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *