image

Kurban Bayramı dolayısıyla yetkililerin bayramın hüzne dönüşmemesi için yaptığı uyarılar maalesef yine birçok kişi tarafından dikkate alınmadı.

Günün erken saatlerinde Turgut Özal Bulvarı üzerinde, Telekom Müdürlüğü’nün önündeki kavşakta, iddiaya göre kırmızı ışığa takılmamak için sürat yapan bir otomobil, önünde seyretmekte olan motosiklete arkadan çarptı. Kazada motosiklet sürücüsü ağır şekilde yaralanırken, her iki araçta da maddi hasar meydana geldi.

Öğle saatlerinde ise yine Turgut Özal Bulvarı üzerinde Öğretmenler Evi önündeki servis yolunda, aşırı hız yapan bir otomobil sürücüsü, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu hızını alamayarak ağaca çarparak durabildi. Kazada araç sürücüsü ile birlikte araçtaki bir kişi daha hafif şekilde yaralanırken, yaya geçidinin üzerinde meydana gelen kazada şans eseri kaza esnasında yaya geçidinde kimsenin olmaması olası bir faciayı önlemiş oldu.


Saat 16.30 civarında GAP Mahallesi'nde meydana gelen maddi hasarlı kaza ise bir otomobilin park halindeki iki araca çarpması sonucu meydana geldi. Kazada yararlanan olmazken 3 araçta da maddi hasar meydana geldi.


Vatandaşlar, araç sürücülerinin şehir içinde karıştıkları bu kazaların dikkatsizlikten kaynaklandığını belirterek sürücülerden daha dikkatli olmalarını ve trafik kurallarına uymalarını istedi.

Bayram sevincinin herhangi bir acı olayla bölünmesini istemediğini belirten Hamza Aslan isimli vatandaş, "Bayramlarda sokaklar çocuklarla dolu, bu yüzden sürücülerin bir kat daha fazla dikkatli araç sürmeleri gerekiyor. Ne kendi canlarına ne başkalarının canlarına ne de mallarına zarar gelmemesi için hem bayramlarda hem de diğer zamanlarda araç kullanırken trafik kurallarına dikkat ve insan canı konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekir.” diye konuştu.

BAYRAMIN BİRİNCİ GÜNÜ YAŞANAN KAZALAR

Edinilen bilgilere göre Batman'da bayramın birinci günü ölümlü kaza yaşanmazken Burdur'da meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü, bir kişi yaralandı.

ANTALYA

Bayramın ilk kaza haberi ise Aydın'ın Kuşadası ilçesinden geldi. Sabah saatlerinde alkollü sürücünün seyir halindeyken direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kullandığı araç, önce park halinde bulunan bir otomobile ardından da refüje çarparak takla attı. Olayda alkollü sürücü kazayı hafif sıyrıklarla atlatırken her iki araçta da maddi hasar meydana geldi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta sabah saatlerinde meydana gelen kazada ise aynı araçta bulunan sürücü İbrahim Eyican (64) hayatını kaybederken eşi Mutlu Eyican (54) yaralandı.

ANTALYA

Malatya'dan Antalya'ya gelen bir otomobilin takla atması sonucu 30 metreden düştüğü ve otomobilde bulunan Nuran Özen (53), eşi Zeynel Abidin Özen (56) ve çiftin kızları Ezgi Özen’in (24) hayatını kaybettiği öğrenildi.

MALATYA

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde ise bir otomobilin kontrolden çıkarak şarampole devrilmesi sonucu 3 kişinin yaralandığı öğrenildi.

KONYA

Konya'nın Ereğli ilçesinde kontrolden çıkan çekicinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

İSTANBUL

İstanbul Beşiktaş'ta 3 aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kazada en öndeki aracın çarptığı kadın ağır yaralandı.

MANİSA

Akşam saatlerinde ise Van ve Manisa’dan kaza haberleri geldi. Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araç, yolun sağındaki araziyi devrilerek takla attı. Kazada sürücü ve eşi yaralandı.

VAN

Van'da ise otomobil ile minibüsün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. MUSTAFA KAYNAK

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *