image

Kurban Bayramının en güzel şekilde ifa edilmesi gerektiğini belirten âlim, siyasi parti ve STK temsilcileri, bayramın Müslümanların vahdetine, İslam kardeşliğinin oluşmasına vesile olması temennisinde bulundular.

Tüm İslam âleminde Kurban Bayramı heyecanı yaşanıyor. Kurban Bayramı ile ilgili duygu ve düşüncelerini paylaşarak, bayramın mazlum ve mustazafların zulüm altından kurtuluşuna, İslam kardeşliğinin oluşmasına vesile olmasını dilediler.

"DUALARININ KABUL OLMASINI DİLİYORUM"

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan

Kurban Bayramı’nı Kur'an ve Peygamber'in (sallallahu aleyhi vesellem) sünnetine göre yaşamayı nasip etmesi için herkesin çaba göstermesi gerektiğine dikkat çeken Âlimler ve Medreseler Birliği (İTTİHADUL ULEMA) Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, şöyle konuştu:

"Kurban Bayramı münasebetiyle tüm Müslüman âleminin bayramını tebrik ediyorum. Özellikle şu an Kâbe'de Beytullah’ı tavaf edenler ve Arefe'de mukaddes ibadetlerini yerine getirim dua edenlerin dualarının kabul olmasını diliyorum. Allah'tan ricam bu bayramı Müslümanların vahdetine vesile kılsın. Bizleri de Kur'an'dan ve Peygamberin sünnetinden ayırmasın."

"HUZUR VE KARDEŞLİK DUYGULARI İÇERİSİNDE BİR BAYRAM GEÇMESİNİ NİYAZ EDERİZ"

Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın

Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın ise şunları söyledi:

"Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, bütün Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik eder, huzur ve kardeşlik duyguları içerisinde bu bayramı geçirmelerini niyaz ederiz. Hacca giden kardeşlerimizin, ailelerine sağ salim bir şekilde dönmelerini, yolculuk ve amellerinin bereketli geçmesini, haclarının makbul olmasını ve arzulayan bütün müminlere bu yolculuğun nasip olmasını Yüce Allah'tan temenni ederiz."

"İSLAM ÜMMETİNİN KURBAN BAYRAMI’NI TEBRİK EDİYORUM"

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin

Yoğun bir seçim maratonundan sonra Kurban Bayramı’yla bir nefes almış olduklarını belirten HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, "Ümit ediyoruz ki yeni kurulan hükümet ve parlamento üyeleri bir bütün olarak ülkemize ve halkımıza güzel hizmetler sunacaklardır. Bu bağlamda TBMM HÜDA PAR Milletvekilleriyle tanışmış oldu. İnşallah mecliste HÜDA PAR'lı vekillerimiz de hizmetler noktasında yeni bir çığır açacaktır. Başta Batman halkımız olmak üzere bize misafir olan depremzede kardeşlerimiz, bir bütün olarak Türkiye halkının ve İslam ümmetinin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Allah Teâlâ'dan isteğimiz İslam ümmet, mazlum ve Mustazaflar için kurtuluş kapılarının açılmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

"KURBANLARIMIZI KESMEYE BAŞLAYARAK VE MUHTAÇLARI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Umut Kervanı Batman Yönetimi Kurulu Üyesi Nurettin Teymur

Kurbanların ihtiyaç sahiplerine ulaşması için hayırseverlere çağrıda bulunan Umut Kervanı Batman Yönetimi Kurulu Üyesi Nurettin Teymur, "Elhamdülillah Allah Teâlâ bizleri bir Kurban Bayramı’na ulaştırdı.  Rabbimizden dileğimiz Kurban Bayramı’nı en iyi şekilde ihya ve ifa etmeyi nasip etsin. Tüm Türkiye ve özelde Batman halkından isteğimiz kurbanlarını Umut Kervanı'na ulaştırmaları çağrısında bulunuyorum. İnşallah bayramın birinci gününden itibaren kurbanlarımızı kesmeye başlayarak ve muhtaçları yalnız bırakmayacağız.  Hayırseverlerimizden desteklerini bekliyoruz." dedi.

"ESNAFIMIZA HAYIRLAR GETİRMESİNİ DİLİYORUM"

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi

Bayramın esnaflar için bereketli geçmesini dileyen Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, "Allah Teâlâ'nın bizlere bahşettiği bir Kurban Bayramı’na ulaşmaktayız. Kurban Bayramı'nın tüm İslam âlemine, ülkemize, Batman'ımıza ve esnafımıza hayırlar getirmesini diliyorum. Her ne kadar deprem ve sel felaketleri gibi acılar yaşansa da Kurban Bayramı'mızı güzel bir şekilde geçirelim. Esnaflar olarak ticaretin hareketli geçtiğini görüyoruz ve bereketli geçmesini diliyorum." diye konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *