image

Peygamber Sevdalıları Vakfı, Kurban Bayramı dolayısıyla tövbe ve istiğfarla Allah’a yönelerek Kurban kesmemiz gerektiği mesajını verdi.

Vakıf genel merkezi adına bayram mesajını Peygamber Sevdalıları Vakfı Tanıtım ve Medya Başkanı Feyzi Aydın okudu. Aydın, Kurban kesmenin hayır ve bereketinin yanında, müminlerin ‘Haccı’ eda ettikleri günler olması; bu bayramı daha bir anlamlı hale getirmekte olduğunu ifade etti.

Aydın, "Müslümanlar olarak bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu günler, ümmetin bir bütün olarak sevinci, kardeşliği ve birlikte hareket etmenin önemini bir kez daha kavradığı bir zaman dilimidir. Kurban kesmenin hayır ve bereketi yanında, müminlerin ‘Haccı’ eda ettikleri günler olması; bu bayramı daha bir anlamlı hale getirmektedir. Hacc’da gerçekleşen bu buluşma, İslam ümmetinin birliğinin ve kader ortaklığının en belirgin nişanesidir. Allah için bir araya gelen müminlerin, Beytullah’ın etrafında dönerek gerçekleştirdikleri tavaf ile adeta ‘bir mahşer provasını’  icra etmektedir ve topyekûn bir tövbe ile Yüce Allah’a iltica etmek istemektedirler. Bu yöneliş ve niyaz durumu Müslümanların yeniden dirilişine ve birbirlerinin kardeşi olduklarına dair ilahi emri somut bir şekilde yaşamaktadırlar." ifadelerini kullandı.

"Siyonist işgalcilerin gerçekleştirdikleri terör faaliyetleri, bizleri derinden yaralamaktadır"

Mescid-i Aksa ve Filistinli Müslümanlara yönelik siyonist işgalcilerin gerçekleştirdikleri terör faaliyetlerinin devam etiğine değinen Aydın, ümmetin çocuklarının bu bayramlarda bir araya gelmesi ve kardeşliklerini birbirlerine hatırlatma bilinci içerisinde olması gerektiğini ifade ederek;

"Ne yazık ki; bu bayram günlerinde dahi, İslam beldelerindeki işgaller, Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen katliamlar, ümmetin çocukları arasında acımasızca sergilenen kargaşalar ve bu zulümler büyük bir gaddarlıkla sürdürülmektedir. Bunun neticesinde ortaya çıkan göçler, parçalanmış aileler, yok edilen nesiller ve geleceği çalınan bütün bir insanlığın durumunu, içimiz kan ağlayarak izlemekteyiz. Mescidi Aksa ve Filistinli Müslümanlara yönelik siyonist işgalcilerin gerçekleştirdikleri terör faaliyetleri, bizleri derinden yaralamaktadır. Hakeza Suriye, Yemen, Arakan ve diğer İslam beldelerinde sistematik hale getirilmiş olan zulümler, katliamlar ve muhaceratlar Müslümanları sindirmeye yönelik operasyonlar olarak karşımıza çıkmaktadır. Ancak bu şer odaklarının esas korkusu da birlikte hareket etme özleminde olan ümmetin çocuklarının bu bayramlarda bir araya gelme ve kardeşliklerini birbirlerine hatırlatma bilincidir. İşte bu bilinç; her bayramda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da bir kez daha kendisini göstermektedir." diye belirtti.

"Tövbe ve istiğfarla Allah’a yönelerek Kurban kesmeliyiz"

Kurban keserek Allah’ın emrini bir kez daha yerine getirme bahtiyarlığına kavuşmanın sevinci içerinde olduklarını belirten Aydın, "Müminlerin kardeşliklerini pekiştirdikleri, aralarındaki çekişme ve ihtilafları ayaklarının altına aldıkları, tövbe ve istiğfarla Allah’a yöneldikleri ve Kurban keserek Allah’ın emrini bir kez daha sevinçle yerine getirme bahtiyarlığını yaşadıkları günlerdir. Peygamber Sevdalıları Vakfı olarak, bütün Müslümanların Kurban Bayramını tebrik eder, huzur ve kardeşlik duyguları içerisinde bu bayramı geçirmelerini niyaz ederiz. Hacca giden kardeşlerimizin, ailelerine sağ salim bir şekilde dönmelerini, yolculuk ve amellerinin bereketli geçmesini, haclarının makbul olmasını ve arzulayan bütün müminlere de bu yolculuğun nasip olmasını Yüce Allah’tan temenni ederiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *