image

Kur’an Nesli Platformu Batman Koordinatörü Rıdvan Üzümcü adına yayınlanan ve Hacc Suresi’nin 37’nci ayetiyle başlanan mesajda ‘kurban’ kavramının taşıdığı anlama vurgu yapıldı.

Mesajda, “Onların ne etleri ne de kanları Allah’a ulaşır; fakat O’na sadece sizin takvânız ulaşır. (Hacc / 37) Hamd, kendisine yakınlaşmak isteyenlere vesileler yaratan Allah’a, Salat ve selam O’na her daim yakın olan Hz. Muhammed Mustafa (sav)’ya, aline, ashabına ve kıyamete kadar O’na yakınlaşmaya vesileler arayan tüm inananların üzerine olsun. “Allah’a yakınlaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey” anlamına gelen kurban, rabbimizin bizlere hediyesi olan bayram ile birleşince iki güzelliği; yani hem Allah’a yakınlaşmayı hem de bayram etmeyi ifade eden Kurban Bayramı’nı idrak ediyoruz.” denildi.

Kurban ibadetinin toplumsal etkilerine değinilen mesajda, “Hacc suresi 37. Ayet-i celilede de geçtiği üzere kesilen kurbanlıkların etleri veya kanları Allah’a ulaşacak değildir. Bunlarla fakirlerin yüzü güler, toplumsal birliktelik zirve yapar ve İslam kardeşliği adeta tecessüm eder. Fakat bu ibadet yerine getirilirken Allah’a ulaşacak olan şey niyet ve ihlastır. Bu ibadetin Allah’ın bir emri ve ona yapılacak olan bir ibadet olduğu şuuruyla kurbanlar kesilmelidir. Bizi bu ihlastan uzaklaştıracak her türlü niyet ve söylemden uzak durulmalı, bu ibadetin bizi Allah’a yakınlaştıracağını bilerek nefsin vesveselerinden ve cimrilik etmekten sakınılmalıdır. Çünkü her türlü nimet ve afiyetin sahibi olan Allah’a yakınlaşmak, ulaşılabilecek en yüce makamdır. Kurbanlarımızla Allah’ın bizlere bahşettiği sayısız nimetlerine karşı O’na fiili olarak şükrettiğimizi de unutmayalım.” ifadeleri kullanıldı.

BAYRAMLAR YARDIMLAŞMANIN ZİRVEYE ULAŞTIĞI GÜNLERDİR

Bayram günlerinin oluşturduğu duygu atmosferine değinilen mesajın devamında, “Önümüzdeki çarşamba günü, Kurban Bayramı’nın ilk gününü idrak etmenin sevinç ve sürurunu yaşayacağız. Bayram günleri toplumsal birlik ve beraberliğin, kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşmanın zirveye ulaştığı günlerdir. İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntılardan dolayı evine et götüremeyen insanların, bir nebze de olsa sıkıntılarını hafifletmenin haklı mutluluğunu yaşayacağımız günlerdir Kurban Bayramı günleri…Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında ihtiyaç sahibi olan insanlara uzatacağımız bu yardım elinin İslam kardeşliğimizi daha da arttıracağından, sevgi ve muhabbet bağlarımızı daha da güçlendireceğinden hiç birimizin şüphesi yoktur.” denildi.

Bayramlarda yapılacak güzel davranışların hatırlatıldığı mesajda, “Aynı şekilde kurban ibadetimizi yerine getirirken insi ve cinni şeytanları da kırbaçlamanın mutluluğunu yaşayacağımızdan şüphemiz yoktur. Kurban Bayramı’nda kırgınlık ve küslüklerimizi bir kenara atıp Allah’a yakınlaşmak adına, eş-dost ve akrabalarımızı, komşu ve dostlarımızı, büyüklerimizi, özellikle de anne-babalarımızı ziyaret edip bayramlarını tebrik etmek, onların hal hatırlarını sormak, varsa ihtiyaçlarını gidermeye çalışmak, kurban ibadetimizin kabulüne ve Allah’a yakınlaşmamıza en güçlü bir vesile olacağına olan inancımız tamdır.” ifadelerine yer verildi.

BAYRAM, ÜMMETİN DİRİLİŞİNE VESİLE OLSUN

Bütün Müslümanların bayramını kutlayarak son verilen mesajda, “Bu vesileyle, KUR’AN NESLİ PLATFORMU olarak gerek mübarek topraklarda Hacc farizasını yerine getirmekte olan milyonların gerekse de yeryüzünün herhangi bir coğrafyasında bu ibadeti yerine getirecek olan inananların mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; İslam ümmetinin parçalanmışlığının sona ermesine ve ümmetin dirilişine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyoruz.” denildi. VEYSİ GÜLTEKİN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *