image

Okulların tatil olması ve 9 günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilenler vatandaşlar, yoğun şehir hayatından uzaklaşmak için Türkiye'nin birçok şehrinde memleketleri Batman'a geliyor.

Bayramı sevdikleriyle geçirmek ve kurbanlarını memlekette kesmek için Batman'a gelen vatandaşlar, duygulu anlar yaşarken, firma yetkilileri ise yaşanan yoğunluktan memnun olduklarını ve vatandaşların mağdur olmaması için sahte firmalara dikkat etmeleri konusunda uyardı.

Firma yetkilileri, bayram ve okul tatilinin birleşmesiyle terminallerde gidiş ve gelişlerde yoğunluk yaşandığını belirterek, vatandaşların mağdur olmaması ve sevdiklerine kavuşmaları için ek seferler başlattıklarını belirtti.

"DOLANDIRILMAMAK İÇİN BİLİNDİK FİRMALARDAN BİLET ALIN"

Batman'a en çok İstanbul'dan yolcu geldiğini söyleyen Burhan Örü, "Kurban Bayramı yoğunluğumuz başladı. Batman'a gelişler çok yoğun. Bayramdan sonra gidiş yoğunluğumuz olacak. Taleplere göre de ek seferlerimizi açıyoruz. Genelde Türkiye'nin her yerinden Batman'a gelenler var ama özellikle İstanbul'dan gelenler oluyor. İstanbul'dan yoğun bir talep olduğu için oradaki insanlarımız mağdur olmasın diye bazen günde ek olarak üç araç daha gönderiyoruz. " diye konuştu.

Bilet alırken bilindik firmalardan alınması gerektiğine dikkat çeken Örü, "Yolcularımıza her zaman söylüyoruz. Özellikle Kurban Bayramı’nda yoğunluk çok olduğu için bir ay öncesinden biletlerini almalarını söylüyoruz. Başkaları tarafından kandırılmamaları içinde biletlerini bilindik firmalardan alsınlar. Şu anda İstanbul'dan bileti 700 liradan kesiyorsak korsanlar bin liraya veriyor ve ondan sonra muhatap bulamayınca mağdur oluyorlar." şeklinde konuştu.

"YOĞUN TALEP OLUNCA OTOBÜSLERDE YER SIKINTISI YAŞANABİLİYOR"

Akaryakıt ve artan maliyetlerden dolayı eskisi gibi bayramlarda ek sefer çıkaramadıklarını ifade eden bir diğer otobüs firma yetkilisi İlyas Kılıçaslan ise şunları söyledi:

"Otogarda Kurban Bayramı hareketliliği başlamış bulunmakta ve bayağı yoğunluk var. Yoğun talep olunca otobüslerde yer sıkıntısı yaşanabiliyor. Kısıtlı imkânlardan dolayı her zaman ki gibi ek sefer yapamıyoruz. Çünkü yakıt fiyatlarının ve maliyetlerin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Böyle olunca da yolculardan tepki alabiliyoruz. Bayram yoğunluğumuz Arafe Gününe kadar sürecek."

"MEMLEKETTE BİR HAFTA KALACAĞIZ"

Ailesi ve akrabalarının bayramını kutlamak için İstanbul'dan geldiklerini belirten Mehmet Saçan, " Bayram için İstanbul'dan İki kişi beraber geldik. Memlekette bir hafta kalacağız. Burada amcamlar, halamlar ve diğer akrabalarımızda kalacağız. Bir hafta sonra tekrar İstanbul'a gideceğiz." İfadelerini kullandı.

"NERDE OLURSAK OLALIM BAYRAMDA MEMLEKETE GELİYORUZ"

İzmir'den bayram için memlekete geldiklerini ifade eden Cahit Turan, "Bayram ziyareti için memlekete geldim. Gurbette çalışıyoruz. Bir hafta 10 içerisinde geri döneceğiz. Nerde olursak olalım bayramda memlekete geliyoruz." dedi. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *