image

Batman Bağımsız Gazeteciler Derneği (BAB-GED) yayımladığı bayram mesajında, Kurban Bayramı’nın halkın ve ümmetin dirlik ve birliğine, mazlumların kurtuluşuna, insanlığın huzur, mutluluk ve dayanışma ruhuna vesile olması temenni edildi.

Başkan Veysi Demir adına yayımlanan mesajda, birlik ve beraberliğimizin teminatı olan aziz dinimizin önemli şiarlarından olan Kurban Bayramı’nın insani duyguların ön plana çıktığı, fakir fukaranın farkına varıldığı, paylaşım duygusuna önem verildiği, manevi hissiyatın yaşandığı kutlu bir bayram olduğuna işaret edilerek şöyle denildi: “Yüce Rabbimiz bayram vesilesiyle birlikteliğin, paylaşımın, fakiri ve yoksulu kardeşçe kucaklamamız gerektiğini hatırlattığı bir zaman dilimidir. Paylaşımdan uzak bencil bir topluma dönüştüğümüz bu günlerde Kurban vesilesi ile kardeşliği, paylaşımı, fakir ve muhtaçları gözetmeyi yeniden hatırlarız.”

Bayram mesajının devamında; tüm Müslümanların kurban ve diğer ibadetlerin kabul edilmesi ve zulüm altında inleyen İslam Dünyası ve mazlum coğrafyanın uyanışı ve kurtuluşuna vesile olması temenni edilerek, "Kurban Bayram’ına ulaşmanın sevinç ve mutluluğuyla önümüzdeki çarşamba günü Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Ümmetin farklı coğrafyalarından farklı renkte, dilde, ırkta, mezhepte Müslümanlar Allah-u Teala’ya kulluk temelinde İslami şuurla bu bayramda bir araya gelmenin mutluluğunu yaşarken, başta deprem bölgesi olmak üzere farklı coğrafyalarda yaşanan sıkıntıların sona ermesini temenni ediyoruz. Bu vesileyle Rabbimizin bize hediyesi olan Kurban Bayramı’nı tebrik eder; meslektaşlarımız başta olmak üzere, halkımıza, İslam alemine ve insanlığa hayırlar getirmesini dileriz.” ifadelerine yer verildi. MURAT ORHAN

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *