image

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala hareketlenen ikramlık çikolata, kuruyemiş ve şekerleme sektöründe tatlı bir telaş yaşanıyor.

Rengârenk bayram şekerleri, çeşit çeşit lokumlar ve kuruyemişler tezgâhlardaki yerini aldı.

Kentin çeşitli yerlerine kurulan tezgâhlarda bayram şekerlerinin yanı sıra lokum ve kolonya satışları devam ediyor. Kurban Bayramına sayılı günler kala şeker alışverişlerini yapan vatandaş, bayramın yaklaşmasının kendilerine heyecan verdiğini söyledi.

"Müşterilerimize yetecek kadar çeşitlerimiz mevcuttur"

Birçok şeker ve lokum çeşidiyle Kurban Bayramı'na hazır olduklarını belirten şeker satıcısı Selami Sertkaya, satışlarının başladığını ve her kesime hitap ettiklerini söyledi.

Sertkaya, "Kurban Bayramı için şeker hazırlıklarımızı bitirdik. Her çeşit ve her bütçeye uygun kaliteli ürünleri uygun fiyata veriyoruz. Lokum çeşitlerinden, draje çeşitlerine, Mardin bademi, hayalet badem, mavi badem, kuşlokumları, afyon kaymağı ve Konya burmalarına kadar her türlü lokum çeşitleri bizde mevcuttur. Hava sıcaklığından dolayı bazı ürünlerde kısıtlama olmasına rağmen müşterilerimize yetecek kadar çeşitlerimiz mevcuttur. Çok şükür hamd olsun şu anda müşterilerimizde ürünlerden memnundur. Satışlarımız da iyidir elhamdülillah." dedi.

"Amacımız çocukları sevindirmek"

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldığı için şeker almaya gediklerini belirten vatandaş Kadir Kaya, "Bayram şekerimizi almaya geldik. Kurban Bayramına 3-4 gün kaldı. Her bayram olduğu gibi yine şekerimizi aldık. Amacımız çocukları sevindirmektir. Anne, baba, dost, akraba, amca, dayı ve yeğenlerimin bayramlarına gideceğiz. Tabi bunlardan önce mezarlık ziyaretlerimizi yapacağız. Eskisi gibi alım gücü yok. Şu anda aldığım şeker bin 200 lira tuttu, hâlbuki geçen sene bunları 300 lira civarında almıştım. Bütün İslam âleminin Kurban Bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

"Kurban Bayramına yaklaştık diye çok mutluyuz"

Bir diğer vatandaş Ekrem Yılmaz ise şunları söyledi: "Kurban Bayramına üç gün kaldı ailece bütün şeker ve lokumlarımızı aldık. Ailem kalabalık olduğu için 15-20 kilo arasında şeker aldım. Bayramda çocuklarım, torunlarım ve birçok misafirim gelecek. Aldığımız şekerleri onlara ikram edeceğim. Kurban Bayramına yaklaştık diye çok mutluyuz."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *