image

Çocuk yaşlarda babasına destek olmak için başladığı esnaflığa devam eden Abdülhamit Acar, işinden arta kalan zamanlarda eline geçen kitapları okuyarak kendini geliştiriyor.

 

Küçük yaşlarda okulların yaz tatiline girmesiyle domates kasasına koyduğu hırdavat ürünlerini, kemer, cüzdan, tırnak makası, tarak ve benzeri eşyaları kıraathaneleri, çay evlerini dolaşıp satmasıyla elde ettiği parayı okul harçlığı olarak kullandığını belirten Acar, okul kitaplarını alabilmek için çalıştığını söyledi.

 

İlk okul yıllarında başladığı mesleğine sadece üniversite yıllarında ara verdiğini söyleyen Acar, üniversite bittikten sonra ise işine geri döndüğünü belirtti.

 

OKUMAYA BAŞLAYINCA BENİ DAHA ÇOK İÇİNE ALDI

 

Kitap okuma aşkının babasının vefatından sonra başladığını ifade eden Acar, “Babam vefat ettikten sonra kendimi bir boşlukta hissettim. Ondan önce kitaplarla aram hiç yoktu. Babam vefat ettiğinde evde elime geçen ilk kitabı okumaya başladım. Okumaya başlayınca beni daha çok içine aldı.” şeklinde konuştu.

 


KİTAP VE İŞ BİRLİKTE ÇOK İYİ GİDİYOR

 

İnsanların kitaplara zaman ayırmadığını, boş vakitlerinde bile kimsenin kitap okumadığını belirten ve 15 yıldır hiç ara vermeden kitap okuduğunu söyleyen Acar, “2008’den beri kitap okumaya başladım. Hala da okuyorum. Kendimi geliştirmeye yönelik daha çok tasavvufi kitaplar okuyorum. Kitap ve iş birlikte çok iyi gidiyor. Çevremden de olumlu karşılanıyorum. Gelen müşterilerde takdir ediyor.” ifadelerini kullandı.

 

KİTAPLARIN DA BİR RUHU VAR

 

Kitapların sadece somut bir yazıdan ibaret olmadığını, kitapların da bir ruhu olduğunu söyleyen Acar, “Kitaplar insanı geliştirir. Kitaplar doğru yola gidebilmek için bir araç olarak kullanabilir.” dedi.

 

Kitap okuyarak işini yapmaya çalışan Abdülhamit Acar birçok alanda kitap okumaya devam ediyor. EKREM GÜLŞEN




0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *