image

6 Şubat depreminin etkilediği illerin başında yer alan Malatya’da öğrenciler zorlu bir dönemin sonunda bugün eğitim ve öğretimlerini tamamlayarak karnelerini aldı.

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Merkezde bulunan Diniye Çalık İlkokulunu ziyaret ederek burada öğrencilere karnelerini takdim etti.

"Depremden dolayı eğitim de büyük yara aldı"

Karne dağıtımının ardından gazetecilere açıklamada Vali Hulusi Şahin, bu yıl eğitim ve öğretim sezonunun 6 Şubat depremi nedeniyle zorlu geçtiğini ifade ederek, "Bizim için çok travmatik bir seneydi. Depremden dolayı eğitim de büyük yara aldı. Tabi okul binaları sağlamdı ama buraları eğitim dışı kullanmak zorunda kaldık. Vatandaşlar depremden dolayı şehirden uzaklaştı, geri dönmeleri zaman aldı. Bu da Malatya’da eğitimi olumsuz etkiledi" şeklinde konuştu.

Deprem sonrası çok hızlı bir şekilde reaksiyon göstererek okul binalarını yeniden toparladıklarını ve eğitim öğretime mayıs ayında tam kapasite ile yeniden başladıklarını ifade eden Şahin, ağır hasarlı ve yıkılan okulların öğrencilerine ise çadır ve prefabrik okullarda eğitim verildiğini belirtti.

"145 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı"

Bugün itibariyle Malatya’da 145 bin öğrencinin karne aldığını da belirten Vali Şahin, yaklaşık 25 bin öğrencinin de deprem nedeniyle il dışındaki okullara naklinin yapıldığını söyledi.

Bugünden itibaren diğer illerdeki Malatyalıların da artık şehre dönmelerini beklediklerini ifade eden Şahin, önümüzdeki eğitim ve öğretim yılı için de şimdiden hazırlıklara başladıklarını, yıkılan okullar yerine kalıcı prefabrik okulların yapılacağını söyledi.

Vali Şahin, geride kalan Liselere Geçiş Sınavı’nda da Malatya’da 4 öğrencinin tüm soruları yanıtladıklarını ve birinci olmasını beklediklerini, aynı başarıyı bu hafta sonu yapılacak Yükseköğrenim Kurumlarına Geçiş Sınavı'nda da yakalamayı arzu ettiklerini söyledi.

Karnelerini alan öğrencilerden Meryem Arıkan, Yahya Öztürk Gökçek, Muhammed Hasaf Kahraman ise tatile girdikleri için çok sevindiklerini, Yaz Kur’an Kurslarına katılacaklarını kitap okuyup oyun oynayacaklarını ve gelecek eğitim ve öğretim yılı için de hazırlık yapacaklarını söylediler.
(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *