image

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ankara’nın Elmadağilçesindeki MKE Roket ve Patlayıcı Fabrikası'nda meydana gelen patlamada 5 işçininhayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamanın devamında olayla ilgili adli ve idari soruşturmabaşlatıldığı ifade edildi.

PATLAMAYA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMALAR:

Ankara Valisi Vasip Şahin: "Patlama kimyasaltepkimeden kaynaklandı"

Ankara Valisi Vasip Şahin: "Çalışanlarımızıntamamına ulaşıldı. Göçük altında kalan işçi yok"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı: “Elmadağ ilçemizdefaaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikası içerisinde meydana gelen patlama ve 5işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgili olarak Elmadağ CBS tarafından derhal ikiCumhuriyet Savcısı görevlendirilmiş olup bizzat olay yerinde inceleme vetespitlere başlamışlardır.”

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Elmadağ’daki MKEBarutsan fabrikasında meydana gelen ve 5 işçinin ölümüne sebep olan patlamaylailgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Yapılan açıklamada, “10 Haziran 2023 günü saat 08.50sıralarında Elmadağ ilçemizde faaliyet gösteren MKE Barutsan fabrikasıiçerisinde meydana gelen patlama ve 5 işçinin ölmesine ilişkin olayla ilgiliolarak Elmadağ CBS tarafından derhal iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmişolup bizzat olay yerinde inceleme ve tespitlere başlamışlardır. Olayın adliboyutu tüm yönleriyle araştırılmakla, soruşturma titizlikle sürdürülmektedir”ifadeleri yer aldı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da MKE fabrikasındameydana gelen patlamayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığınıbildirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un patlamayla ilgili sosyal medyahesabından yaptığı açıklamada, "Ankara’nın Elmadağ ilçesindeki MKE Roketve Patlayıcı Fabrikasında meydana gelen patlamada şehit olan işçilerimizeAllah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Olayın aydınlatılması ile ilgiligerekli adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Başımız sağ olsun"ifadeleri yer aldı. M. ŞERİF DURMAZ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *