image

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni için toplandı. Devlet Bahçeli ile başlayan yemin töreni, diğer vekillerin tek tek kürsüye çıkması ile devam ediyor.

YEMİN ETTİ

Seçime AK Parti listesinden giren HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı, Batman Milletvekili Serkan Ramanlı da kürsüye çıkıp yemin metnini okudu.

Böylelikle bir kısım medya ve CHP'li Özgür Özel'in "Milletvekili yemin töreni HÜDA PAR'ın itirazları nedeniyle ertelendi!" diyerek ortaya attığı asılsız iddialar da son bulmuş oldu.

ERDOĞAN DA TAKİP EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Meclis'in açılışına katıldı. Resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemin törenini kendisine ayrılan locadan takip etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yarın yemin edecek.

METNİ OKUMAYAN VEKİL KAYNAKLARINI KULLANMAYACAK

Ant içme töreninde bulunmayan milletvekilleri, katıldıkları ilk birleşimin başında yemin edebilecek. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak. Öte yandan Meclis'te milletvekillerinin kayıt işlemleri de devam edecek. HABER MERKEZİ

SERKAN RAMANLI KİMDİR?

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *