image


Dünya genelinde yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı son yılda yükselişte olan altın hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Kızıltepeli kuyumcular, ilk seçimden sonra bir nebze altın fiyatlarında düşüşün olduğunu, şu günlerde insanlar ve yeni evlenecek olanların altına yatırım yapmaları tavsiyelerinde bulundu. 

Kuyumcular, 28 Mayıs seçiminden sonra altın fiyatlarında artış yaşanabileceğine de vurgu yaptı. 

"2'nci tur seçimden sonra fiyatların bir daha yükselme ihtimali söz konusu var" 
Mahsum Erkan

35 yıldır altın sektöründe olan Mahsum Erkan, son günlerde altın fiyatının biraz olumlu yönde olduğunu belirterek, "Altın fiyatları seçimlerden önce bayağı bir yükselişteydi. Seçimden 4-5 gün sonra piyasaya biraz gevşeme geldi. Fiyatlar bir nebze de olsa azaldı. Bu süreçte tahminen 2'nci tur seçimden sonra fiyatların bir daha yükselme ihtimali söz konusu. Çünkü şu anda Avrupa ve Amerika gibi ülkelerde dünya bir enflasyonla mücadele içerisinde olduğundan bu duruma ister istemez etki ediyor." şeklinde konuştu. 

Yeni evlenecek çiftler için altına yatırım için tavsiyelerde bulunan Erkan, "Kuyumcular olarak yeni evlenenler için altın her zaman yatırım amacı güdüyor. Altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Altın bir ihtiyaç ve yatırım aracıdır. Altın fiyatlarındaki yükseliş ister istemez halkı ve gelin damat adaylarını da etkiler ve sonucunda alım gücü zayıflar. Bu yükseliş diğer sektörlere de etki edecektir. Mutlaka insanların altına yatırım yapmaları lazım. Çünkü altın her zaman getirisi olan bir üründür." ifadelerini dile getirdi. 

28 Mayıs seçimlerden sonra altın fiyatlarının yükselebileceğine kanaat getiren Halil Demir, altına yatırım yapılması için insanlara ve yeni evlenecekler için tavsiyelerde bulundu. 

"Altın devamlı yatırım için iyi bir üründür" 
Halil Demir

Demir, "Altın fiyatları seçimden önce biraz daha ucuzdu. Seçimden sonra tam belli olmaksızın inşallah 2'nci tur seçimden sonra fiyatlar düşer. Yeni evlenecekler inşallah altını daha uygun fiyatlarla alır. Onlara gereken destekleri yapıyoruz. Çeyrek altının fiyatı 2 bin 285, Cumhuriyet altını 9 bin 400, 22 ayar gram altın ise bin 280 liradır. Altın devamlı yatırım için iyi bir üründür. Uzun vade altın hep kazandırır. İnsanların altına yatırım yapmalarını tavsiye ediyoruz. Altın seçim öncesinde bin 500 civarında gitmeye devam etti seçimden sonrası tahminen bin 700-bin 800 civarı yükseleceği beklentimiz var. Ancak birdenbire yükselmeyip yavaş yavaş yükselişe geçebilir. Yatırım için şu an en iyi vakittir." dedi. 

"Altın alındığı zaman yetkili kişilerden almalarını tavsiye ediyoruz"
Adnan Boran

Güncel altın fiyatları ve yatırım hakkında konuşan Adnan Boran, "Şu an altın piyasası seçim ilk turuna göre biraz daha düşmüş durumda. Onun için şu an altın yatırımcısını çağırıyor. Güncel altın fiyatlarından; tam altın 9 bin 140, yarım altın 4 bin 570, çeyrek altın 2 bin 285 liradır. Altın durumlarında her zaman fiyatlar daha fazla yükselir ama azalma olduğunda ise bir nebze düşer. Altın yüzyıllardan beri gördüğü fiyatların her zaman üstünde seyreder. Son yıllarda bin 200 bandını gösteriyordu, bu yıl da bin 500 seviyelerini gördü. Ama ileriki zamanlar için altına yatırım yapılabilir. Uzun vadeli altın yatırımcısını üzmez. Altın hiçbir zaman kendi değerini kaybetmez. Dışardan ya da internetten verilen fiyatlar üzerinden alışveriş yapılmaması lazım. Altın alındığı zaman yetkili kişilerden almalarını tavsiye ediyoruz." şeklinde kaydetti. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *