image

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, CNN TÜRK yayınında 14 ve 28 Mayıs seçimlerine yönelik Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı. 60 Milyon seçmenin 14 mayıs seçimlerinde oy kullanmasının ardından 2. tura kalan Cumhurbaşkanı seçimlerine yönelik konuşan Dağ, önemli açıklamalarda bulundu. 

Dağ seçim sürecine yönelik, "Biz her kesimden herkesin oyuna talibiz. Kazandığımızda hiç kimse kaybetmeyecek, herkes kazanacak. Milletimiz Erdoğan'a güçlü destek verecek." dedi.

Dağ açıklamasında, "5 yılda pandemi, 3 deprem, kuraklık, dünyanın pek çok noktasında yaşanan süreçlerden geçtik. Süreçlerde milletimiz güvenini ortaya koymuştur. Onlar kendi taraflarından baksınlar. CHP-HDP-İYİ Parti 2018’de almış oldukları oy neydi, şimdi ne ona baksınlar. Oyların nereye gittiği ortada. Tabloyu farklı şekilde göstermenin anlamı yok. Kendi kitlelerini yeniden üzecekler, biz tabloyu rasyonel şekilde okuyoruz. Biz sana güveniyoruz, diğerlerine güvenmiyoruz bakışı var." ifadelerine yer verdi. 

Sandıklara gelen itirazlara yönelik Dağ, "180 bin sandık olması lazım. CHP 2 bin 200 sandıkta itirazı var bizim de yaklaşık o kadar itirazımız var. İtirazlar Seçim sonucuna etki edecek oranda değil. Bunlar birleştirme tutanakları ile ıslak imza olanlar karşılaştırılır. Hukuki bir süreç. İddialar bahane üretmekten başka anlama gelmiyor." açıklamasına yer verdi. 

Depremzedelere yapılan muameleye yönelik, "Zihniyet farkı ortaya konuluyor, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde. Biz siyasi sürece dönüştürmemeye çalıştık. Biz bu zihniyeti sorgularız. Bir tarafta Defne’nin oy oranına bakmadan hastaneyi bitirmek isteyen bir bakış diğer tarafta verdiği sözleri ortadan kaldıracak belediye ve mensup olduğu parti. Vatandaşımız o tepkiye en güzel cevabı veriyor." dedi. 

Dağ altılı masa hakkında, "6’lı masa son kullanma tarihini uzatıyor. Aday açıklandığında dağılma sürecine girdi, biraz uzadı. Son kullanma tarihi 28 Mayıs'a kadar uzamış oldu." ifadelerine yer verdi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *