image


Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri 14 Mayıs tarihinde yapıldı.

Yapılan seçimde Cumhur İttifakı, Milletvekili Genel Seçiminde aldığı yüzde 49,46 oy oranı ile parlamentoda çoğunluğu elde etti.


Cumhurbaşkanı Seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan yüzde 5,17 ve Muharrem İnce yüzde 0,44 oy aldı.

Buna göre hiçbir aday yüzde 50 artı 1 alamadığından seçimler ikinci tura kaldı.

Türkiye’de ilk defa ikinci tura kalan Cumhurbaşkanı Seçiminde yüzde 49,51 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yüzde 44,88 Kemal Kılıçdaroğlu yarışacak.

Milletvekili Genel Seçimlerini İlke Haber Ajansı (İLKHA) muhabirlerine değerlendiren Ankara halkı 28 Mayıs tarihince yapılacak ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın güven tazeleyerek görevine devam edeceğini belirtti.

"Sonuç ne olursa olsun saygı duyulmalı"



Rafet Umaç

Seçim sonuçlarının halkın iradesi ile oluştuğunu söyleyen Rafet Umaç, "Demokrasi kazandı. Eğer halkımız böyle istiyorsa düşünecektir. Bir nevi maçın 2'inci devresi gibi oldu. Halk buna göre karar verecektir. Parlamentoda ki ağırlığa göre bu millet değerlendirecektir. Ya ağırlığa göre karar verecektir ya da tam tersi bir karar verecektir. Kalan 2 hafta bunu düşünmek için güzel bir zaman. Kendi temennim, bu halk şu zamana kadar ki seçimler de her zaman doğru kararı vermiştir. Sonuç ne olursa olsun saygı duyulmalı. Ben de o sonuca saygı duyacağım." dedi.

"2'inci turda seçilecek aday inşallah istikrarsızlığı giderecektir"



Bayram Küçük

Ülke açısından seçimin güzel olduğunu dile getiren Bayram Küçük, "İnsanların sandığa gidip oy kullanmaları gerçekten güzel bir davranış. Sandıklarda görev aldım ve sandıklarda ki durum güzeldi. Sandıklarda seçim güvenliği açısından hiçbir sıkıntı yoktu. Herkese gerçekten teşekkür etmek lazım. Tüm partiler bu konuda iyi çalıştı. Seçim sonucunun herkese hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. Seçimin 2'inci tura kalması ülke açısından sıkıntılı bir durum. Ekonomik süreçle alakalı 2'inci tura kalması sıkıntı oldu. Ama 2'inci turda seçilecek aday inşallah bu istikrarsızlığı giderecektir." ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarının güzel olduğunu söyleyen vatandaşlardan Ahmet Belen, ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması temennisinde bulundu.

"Allah'ın izniyle yine Erdoğan kazanacaktır"



Nazlı Soygan

Her zaman Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın arkasında olduğunu belirten Nazlı Soygan, şu ifadelere yer verdi:

"Allah'ın izniyle yine Erdoğan kazanacaktır. Seçim sonuçlarını 03.00'a kadar izledim. Hastalandım, tansiyonum çıktı. Her zaman Erdoğan’ın arkalarında duracağız."

Avusturya Viyana'dan geldiğini belirten Songül Erdoğan, ikinci tur için de tekrar geleceğini ve yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyeceğini söyledi.

"Erdoğan'ı seviyorum ve ona destek vereceğim"

Seçimin iyi olduğunu ifade eden vatandaşlardan Cemal Boşver, "İnşallah Tayyip Hoca kazanır." dedi.

Herkesin kendi fikri olduğunu ve kararı halkın vereceğini belirten Ali Kaya, aile fertlerinin her zamanki gibi oylarını AK Parti'ye verdiğini söyledi.

Mevcut Cumhurbaşkanından memnun olduğunu söyleyen Fahreddin Dağlar, "Ben Erdoğan'ı seviyorum ve ona destek vereceğim." şeklinde konuştu. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *