image

AK Parti listelerinden Mersin Milletvekili Adayı olan Faruk Dinç, HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı'ndan bir heyetle birlikte, 12 yaşındaki çocukları fidye için kaçırılıp öldürülen Suriyeli aileye taziye ziyaretinde bulundu.

Mersin merkez Yenişehir ilçesi Çiftlikköy Mahallesi Türksat Sitesi'nde Suriyeli Hayanked ailesinin pazartesi günü kaybolan 12 yaşındaki çocuğunun, 400 bin Euro fidye için kaçırıldığı ve öldürüldüğü ortaya çıkmıştı.

AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Faruk Dinç, HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığı'ndan bir heyetle birlikte acılı aileyi ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Aile ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirirken heyete teşekkür etti.

"Kardeşimizin öldürülmesi bir insanlık suçudur"

Aileye başsağlığı dileyen ve bu tür olayların tekrarlanmaması temennisinde bulunan Milletvekili Adayı Dinç, "Bu meseleyi duyduğumuzda başka bir yerdeydik, hiç aklımızdan çıkmadı. Bu konuda gerçekten çok ciddi bir üzüntü yaşadık. Suriyeli kardeşlerimiz buraya tatil için, denizin kenarında gezip eğlenmek için gelmedi. Onlar ölümden kaçtılar, kendilerini ölümden muhafaza etmek için geldiler. Biz bunun farkındayız. Maalesef birileri ölümden kaçıp bize sığınan kardeşlerimize siyasi bir çıkar için hakaret ediyor ve biz buradan bunu kabul etmediğimizi söylüyoruz. Bu kardeşlerimiz, bize sığındılar. Bizim onlara Ensar olmamız lazım. Canlarını, mallarını, namuslarını bize teslim ettiler. Bu konuda şunu da belirtiyoruz, bu kardeşlerimizin öldürülmesi bir insanlık suçudur. Sadece Mersin'de değil, Türkiye'nin dört bir yanında kardeşlerimiz bize sığındı. Hem HÜDA PAR olarak hem AK Parti olarak biz onları bağrımıza bastık." diye konuştu.

"Huzur ortamı oluşmadan kardeşlerimizin oraya yönlendirilmesini doğru bulmuyoruz"                          

Konuşmasında Suriye'de savaş ortamı bitip huzur ortamı oluşuncaya dek Türkiye'ye sığınanların geri döndürülmemesi gerektiğini vurgulayan Dinç, şunları kaydetti:

"O kardeşlerimizi Suriye'de bir huzur ortamı oluşana kadar ve ölümden kendilerini muhafaza edene, savaş ortamı bitene kadar oraya göndermeyelim. Biz huzur ortamı oluşmadan bu kardeşlerimizin oraya yönlendirilmesini doğru bulmuyoruz. Bizim için Suriyeli kardeşlerimiz, Türk, Kürt, Arap fark etmez biz onları iman kardeşimiz biliyoruz ve bu şekilde onlara yardımcı olmamız gerektiğini söylüyoruz. Huzur ve barış ortamı oluşana kadar siyaseten mücadele edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Nerede olursa olsun insanların canı muhafaza edilmeli. Ailemize tekrardan başsağlığı diliyoruz. Rabbim rahmet eylesin, ailesine sabırlar versin." (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *