image



Ramazan'da oruçlu olmalarına rağmen ailelerinin geçimini sağlamak için çalışan inşaat işçileri, havaların sıcak olması nedeniyle sahurdan öğlen saatine kadar yoğun bir mesai harcıyor.

Özellikle son günlerde hava sıcaklığının arttığı Batman'da ağır şartlar altında çalışan demir bağlayan inşaat işçileri, hem işlerini yapıyor hem de oruçlarını aksatmadan tutuyor.

Ailelerinin rızkını kazanmak için ter döken işçiler, işlerinin zorluğuna rağmen Allah'ın kendilerine yardım ettiğini ifade ediyor.

Fuat Direk

"Zorlanmadan orucumuzu tutarak ekmeğimizi kazanıyoruz"

Yaklaşık 25 yıldır inşaat işiyle uğraştığını aktaran Fuat Direk, "7 çocuğum var. 25 yıldır inşaatlarda demir ustası olarak çalışıyorum. Şu anda hem orucumuzu tutuyoruz hem de çalışıyoruz. Allah'a şükürler olsun zorlanmadan orucumuzu tutarak ekmeğimizi kazanıyoruz." dedi.


Mehmet Şah Günaydın

"Sabah ezanından sonra işe başlıyoruz"

Ne açlığın ne de susuzluğun kendisini zorladığını ifade eden Mehmet Şah Günaydın, "12 senedir inşaatlarda çalışıyorum. Ramazan ayında olduğumuz için oruçluyuz. Sabah ezanından sonra işe başlayıp öğlen paydos ediyoruz. Bu şekilde orucumuzu tutmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar ne acıkmışım ne de susamışım. Allah bize yardım ediyor. İşimiz bazen soğuk, bazen sıcak, bazen de yağmur oluyor ama yine de çok şükür. Ramazan ayı olmasına rağmen işimize devam ediyor, ekmeğimizi kazanıyoruz." diye konuştu.


Yusuf Ekin

"Oruç güzel geçiyor"

Oruçlu çalışmalarına rağmen zorlanmadığını belirten demirci ustası Yusuf Ekin, "Mesleğim inşaatlarda soğuk demirciliktir. 15 senedir bu işi yapıyorum. Şu anda Ramazan ayındayız. Ramazan ayında olmamıza rağmen işimize sabah namazında geliyor öğlene kadar çalışıyoruz. Elhamdülillah hiçbir sıkıntı yaşamadan, orucumuzu bozmadan evimize gidiyoruz. Yaz sıcağı olsaydı şu saatlerde çalışmazdık. Şu anda hava şartları halen serin olduğu için oruç güzel geçiyor." ifadelerini kullandı.

İsmail Ata

"Allah bize yardım ediyor"

Ailesinin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olduğunu ifade eden bir diğer işçi İsmail Ata ise şunları söyledi:

"8 yıldır bu sektörde çalışıyorum. Ramazan ayındayız ve şu anda havalarda biraz sıcak. Zor şartlar altında çalışıyoruz. İşimizin en büyük zorluğu ise sıcağın altında çalışmamızdır. Bundan dolayı da biraz zorlanıyoruz. Şu anda dilim damağıma yapışmış durumda. Yine de Allah bize yardım ediyor. İnsan gönülden oruç tutmak isteyince Allah yardım ediyor. Bu şekilde orucumuzu tutarak ekmeğimizi helal yoldan kazanıp evimize götürmeye çalışıyoruz."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *