image



6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin yaraları sarılıyor. İlk günden itibaren depremin yıktığı illerde bulunan Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, IHO EBRAR ve Yetimler Vakfı, depremzedelerin yaralarını sarıyor.

Depremzedelere sıcak aşın yanı sıra muhtelif ihtiyaç malzemesini dağıtan kardeş yardım kuruluşları depremzedelerin takdirini topluyor.

Kahramanmaraş’ın Ballıca ve Gayberli mahalle muhtarları, ilk günden itibaren kendilerini yalnız bırakmayan ve güzel hizmet sunan Umut Kervanına teşekkür ettiler.

 Birçok yardım kuruluşunun bölgeden yarılmasına rağmen Umut Kervanının kendilerini yalnız bırakmadığını belirten Gayberli Mahalle Muhtarı Hacı Köse, “6 Şubat’tan bu yana Umut Kervanı, Gayberli Mahallesi'nde, şehrimizin farklı yerlerinden gelen vatandaşlarımıza büyük yardımları oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bazıları gelip, gittiler ama Umut Kervanı hala burada ve bayrama kadar da burada kalacaklarını söylüyorlar. Kendilerinden çok memnunuz. Sadece mahallemizin değil, diğer yerlerden gelen, Suriyeli vatandaşlarımız olsun, başka mahallelerden gelen vatandaşlarımızın hepsine büyük katkıları oluyor. Allah emeklerini zayi etmesin, Allah uzun ömürler versin. İnsanlarımız korkuyor, evlerine giremiyorlar. Vatandaşlarımızın çoğu yardıma muhtaçtır. Devlet de elinden geleni yapıyor. Her zaman yanımızdadır.” diye konuştu.

Depremin yaşandığı ilk günden bu yana kendilerini yalnız bırakmayan, güzel hizmetler sunan Umut Kervanına teşekkür eden Ballıca Mahalle Muhtarı Mustafa Söylemez ise, fedakârca çalışma yürüttüklerini ifade etti. (İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *