image



Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın saldırı altında olduğunu, Selahaddin-i Eyyubi'nin torunları olarak Kudüs'ü sahiplendiklerini ifade eden Kılıçarslan, Kudüs'ün ümmetin ortak davası olduğunu, Müslümanların kendi aralarındaki gereksiz çekişme ve ihtilaflı meseleleri bir kenara bırakması gerektiğini kaydetti.

"SİYONİSTLER KUTSAL MEKANLARIMIZA VE MESCİTLERİMİZE NECİS POSTALLARIYLA GİRİYOR"

Her Ramazan ayında olduğu gibi bu ayda da İslam ümmetinin en büyük düşmanı olan siyonist işgalcilerin Müslümanların kutsallarına alçakça saldırdığını, Müslümanları şehit ettiğini, yaraladığını ve alıkoyduğunu söyleyen Kılıçarslan, "Müslümanlar için kutsal olan Ramazan ayının hürmetini çiğneyen siyonistler iyice azgınlaşıp kutsal mekanlarımıza ve mescitlerimize necis postallarıyla giriyor, ibadet eden Müslüman kardeşlerimize saldırıyorlar. İbadethaneye sığınmış, orada itikâfa girmiş kardeşlerimize kadın-erkek ayrımı yapmaksızın her türlü rezilliği sergiliyorlar. Ve bütün bu olanlar izzetli Müslüman halkın gözleri önünde cereyan ediyor." ifadelerine yer verdi.

"TÜM MÜSLÜMANLARI KUDÜS DAVASINA SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ"

Tüm İslam alemine seslenen KıIıçarslan "Âlimler, ulema birlikleri, İslami hareketler, kanaat önderleri ve toplum liderleri bütün ayrılıkları bir kenara bırakarak Kudüs'ün kurtuluşu için stratejik bir plan oluşturmak üzere bir araya gelip bu meseleyi çözüme kavuşturmaları şer'i bir zorunluluktur. İTTİHADUL ULEMA olarak tekrar ve tekrar ifade ediyoruz ki; Beytullah veya Haremeyn ne ise, bizim için Kudüs'te odur. Kudüs, bizim için bir toprak parçası değildir. Bizim açımızdan Kudüs, itikadi bir meseledir. Tüm Müslümanları Kudüs davasına sahip çıkmaya, Kudüs'ün özgürlüğü için yapılan direniş ve gayretlere destek vermeye davet ediyoruz. Ayrıca İslam ülkeleri liderlerini sorumluluklarını yerine getirmeye davet ediyor somut adımlar atmaya ve işgalci siyonist terör şebekesine gerekli tüm uygulamaları derhal faaliyete geçirmeleri çağrısı yapıyoruz." dedi. HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *