image

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, tüm esnafı bu konuda birlikte çalışmaya çağırarak, muhtaçlara yardımda bulunmak istediklerini belirtti.

Esnaf ve sanatkarların toplumun temel dinamikleri olduğunu belirten Çiftçi, "Her konuya duyarlı her meselede söz sahibidir. Bunun için şehrimizde yardıma muhtaç olanlar varsa, biz esnaflar olarak elimizden geleni yapmalıyız. Esnaflarımız bu konuda zaten çok duyarlıdırlar, bunu deprem felaketinin ilk günlerinde gördük." dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve tüm esnaf el ele vererek yardıma muhtaç insanlara yardımcı olmak ve ihtiyaçlarını gidermeye çalışması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, şunları söyledi: "İhtiyaç sahipleri tespit edilerek programlı bir şekilde çalışılacaktır. Ortalama bir gıda kolisi maliyeti 500 TL’dir. Etrafında ihtiyaç sahibi olmayan veya zamanı olmayan esnaflarımızı bu konuda yönlendirebiliriz. Bunun dışında dileyen esnaflarımız kendileri gıda kolisi hazırlayıp dağıtabilirler veya bize teslim edebilirler."

Ramazan ayı dolayısıyla muhtaç ve depremzede ailelere iftar yemeği vermek isteyen esnafların da kendileriyle iletişime geçebileceklerini ifade eden Çiftçi, "Bir kişilik iftar yemeği bedeli 50 TL’dir. Esnaflarımız imkanları dahilinde az çok demeden ne kadar verebilirse yardım yapmalarını istiyoruz. İlimizdeki esnaflarımız yardım için Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na gelebilirler veya 0555 074 73 70 numaralı Alo Esnaf Hattını arayarak istedikleri desteği sunabilirler." Dedi. VEYSİ GÜLTEKİN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *