image

Özer, Adıyaman Beşpınar mesire alanındaki eğitim kampüsünde yaptığı açıklamada Bakanlık olarak büyük depremlerin ardından hayatı normalleştirmek için vatandaşlara her türlü desteği sağlarken, diğer taraftan eğitim öğretimi normalleştirmek için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi.

Okullar kapalı olduğu zamanlarda çadırlarda, konteynerlerde çocukları eğitimle, öğretmenleriyle buluşturmak, psikolojik sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü desteği verdiklerini anlatan Özer, bu kapsamda yaklaşık 1 milyon 200 bin öğrenci ve veliye ulaştıklarına işaret etti.

Özer, bu süreçte afetten etkilenen bölgelerde eğitimi normalleştirirlerse hayatın normalleştiğini gördüklerinin altını çizerek şunları kaydetti:

"Başlangıçta 10 ilden 71 ile nakiller açmıştık. Diğer illere öğrenci velilerimiz götürülüp nakillerini yaptırmıştı. 250 bine ulaşmıştı nakiller ama eğitim öğretimi artık 81 ilde, gerekirse mütevazı da olsa okulları açtıktan sonra nakillerini alan öğrencilerin tekrar nakillerini bölgeye aldıklarını gördük. Şu anda 20 binin üzerinde öğrencimiz geri döndü. Nakillerini bu illerimize tekrar aldırarak eğitim öğretimlerine buradan devam ediyorlar." (İLKHA)

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *