image

99 dönümü kapalı alan olmak üzere toplam 112 dönüm alan üzerine kurulacak olan yeni hastane; 182 poliklinik, 124 yoğun bakım yatağı ve 19 ameliyathaneyle yatay mimariye uygun olarak inşa edilecek, ihtiyaç duyulması halinde kapasitesi de artırılacak.

İnşaat çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Canalp, 500 yataklı devlet hastanesinin 2023 yılında Batman'da yapılacak kamu yatırımları içerisindeki en büyük yatırım olduğunu ifade Etti.

Canalp yaptığı açıklamada; ''Hastane; sağlık hizmetleri noktasında Batman'ın yanı sıra çevre il ve ilçelerden de gelen vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini karşılamaya yetecek çapta ve büyüklükte bir kamu yatırımıdır. İnşallah bu hastane bittiği zaman Batman'ın en üst düzeydeki sağlık hizmeti ihtiyacını tatminkâr düzeyde karşılayacak fiziki mekanlara kavuşmuş olacağız. Aynı zamanda birinci derece sağlık yatırımları ile ilgili de yoğun bir yatırım atağına geçmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla hem üçüncü derece hem de birinci dereceden sağlık yatırımlarını iyi ve kaliteli düzeyde yapmak suretiyle Batmanlılarımızın ve sağlık hizmeti talep eden bütün bölge insanımızın beklentilerine uygun bir kamu hizmetini inşallah beraberce ortaya koymuş olacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında bu yatırımın Batman'a kazandırılmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ederim" dedi.


AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ise hastanenin Batman'da son yıllardaki en büyük yatırımlardan biri olduğunu belirterek, "Uzun yıllardır süregelen ve birkaç defa ihalesi iptal olan bir hastanemizdi. Batman'ın temel eksikliklerinin çözümü için böyle bir hastaneye ihtiyacımız vardı. İhalesi yapıldı ve inşaatına da başlanıldı. Hızlı bir şekilde inşaat devam ediyor. Bir taraftan yaşanan depremden dolayı içimiz buruk. Rabbim bir daha böyle acıları yaşatmasın. Bu süreçte yaraları sarmaya hükümet olarak sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm bakanlarımız ve bürokrasi depremin yaralarını sarmak için uğraş verirken diğer taraftan da devam eden yatırımlarımızı hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Batman'ımıza hayırlı olsun. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sağlık Bakanımıza teşekkür ediyoruz." dedi.


Hastanenin resmi açılış törenin de önümüzdeki günlerde gerçekleşeceği ifade edildi. MURAT ORHAN

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *