image

İstiklal marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü münasebeti ile bir mesaj yayınlayan Vali Ekrem Canalp şu ifadeleri kullandı:

 

Milletimizin azmi, kararlığı ve bağımsızlığının sembolü olarak kaleme alınan İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde “Milli Marş’’ olarak kabul edilişinin 102. yıl dönümünü kutlamanın haklı gurur ve mutluluğu içerisindeyiz.

 

Millî mücadele yıllarında, ülkenin her köşesinde dalga dalga yankılanan, milli azmi ve imanı şahlandıran, milletimizin özgürlük umudunu yeşerterek ilham kaynağımız haline gelen İstiklal Marşı, aynı misyonu bugün de sürdürmektedir.

 

Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklâl Marşında anlamını bulan, geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımızın bölünmez bütünlüğüne sahip çıkmak ve Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmak olmalıdır.

 

Gençlerimizin, İstiklal Marşı’nın özünü teşkil eden, vatan ve bayrak sevgisini, hürriyet ve bağımsızlık aşkını benliklerinde daima yaşatacaklarına, korkmadan yarınlara emin adımlarla yürüyerek, ülkemizin gelişmesine ve güçlenmesine katkı sağlayacak adımları kararlılıkla atacaklarına yürekten inanıyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Savaşı’nın tüm kahramanlarını ve milletimizin duygularının veciz şekilde buluştuğu İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.” HABER MERKEZİ

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *