image

Mehmet Sait Yıldız’ın kaleme aldığı yazı şu şekilde:

 Aslında ben ona hep İlhan abi derdim, o da bana Sait abi derdi. Bazen beni gördüğünde Mehmet said diye hitap ederdi. Galiba İlhan abi ile yaşlarımız aynı olması lazım ama o benden daha çok yaşadı, niye mi diyeceksiniz? Çünkü ben ondan sonra ne kadar çok yaşasam da onun bu kısacık hayatında yaşadıklarını yaşayamam ya da beceremem. 

Çünkü o gerçekten bir sabır, fedakârlık, İhlas, samimiyet örneğiydi. Onun için İslâmî davadaki çalışmaları her işten öndeydi, bu konuda tavizsizdi, alçak gönüllüydü, herkese ayrı değer verirdi. Kimsenin kalbini kırmazdı ve herkese güler yüzlüydü. Şahsen ben onun hiçbir zaman surat astığını ve kimsenin kalbini kırdığını görmedim ve bu ahlakına çok imrendim, bundan dolayı ne kadar yaşasam da bu kadar güzel hasleti kendimde bir araya getiremem. Onun için benden daha çok yaşadı diyorum. Çünkü bana göre bir insan Rabbinden ırak bir hayat yaşıyorsa, o yaşamıyordur, sevilmiyorsa sevmiyorsa o yaşamıyordur, bu iyi hasletlerde o benden çok öndeydi, onun için benden daha çok yaşadı diyorum.

Biraz da İlhan abiyle konuşayım diyorum; Sevgili İlhan abem, gerçekten ben seni Allah için çok seviyordum ve senin de beni sevdiğini biliyordum ama hastalığının başlangıcından bugüne kadar olan süreçte sana olan sevgim, muhabbetim ve özlemim daha da çok arttı. Niye diyeceksin? Sen hastalandığında da hiç üzülmediğini gördüm, hep Allah'a dayandın şükrettin, dua ettin, ziyaretine gelen gençlere hep İslami değerlerinize ve davanıza sahip çıkın tavsiyesinde bulundun. Çalışmalarından uzak kaldığın için hep üzüldün ve üzüntünü dile getirdin.

Biz üzülmeyelim diye acılarını hep içine sakladın ve bize hep güler yüzünü gösterdin. Ama abi inan ki biz seni gördükten sonra, hele hele vefat etmeden önceki son günlerinde sosyal medyada dolaşan bir ses kaydını dinledim, çektiğin acılar için şükrünü ifade ediyorsun. Gençlere ve yeğenlerine İslami davaya sahip çıkmalarını, daha çok çalışmalarını tavsiye ediyorsun. Sana olan hayranlığımız daha çok arttı. Abem senin için çok dua ettik, çok ağladık ama anladık ki Rabbimiz seni bizden daha çok sevdi ve seni yanına aldı, çektiğin acılarla imtihanı kazandın ve Rabbine kavuştun.

Ve vefat ettiğin gün gördüm ki seni sadece ben sevmiyormuşum, sevenin ne kadar çokmuş, gece 24 sıralarında ruhunu teslim ettin maşukuna, bir anda hastane senin dava arkadaşların, dostların ve sevenlerinle doldu taştı. Gece saat 3’e kadar yağmurun altında sana karşı son görevlerini yaptılar ve üç gün boyunca taziye evi doldu taştı. Hepsi de san olan sevgilerindendi, sana Fatiha’lar Yasinler ve dualar okudular. Mekanın cennet olsun inşallah abim

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *