image

TPAO bünyesinde bulunan Batıraman Ana Kampı’nda geniş kapsamlı bir yangın tatbikatı yapıldı. İlimizdeki birçok kurumun da katkıda bulunduğu tatbikat gerçeği aratmadı. Valiliğin koordinatörlüğünde yapılan tatbikata, belediye, AFAD, TPAO gibi kurumlar destek verdi. Senaryo gereği Batıraman Ana Kampı’nda bulunan bir lastik imalathanesinde çıkan yangında söndürme çalışmaları yapıldı. Binada mahsur kalan vatandaşlar kurtarıldı.

“BÜYÜK YANGINLAR KURUMLARIN ORTAK ÇABASIYLA SÖNDÜRÜLEBİLİYOR”

Batıraman Ana Kampı’na gidip davetliler ve basınla birlikte bizzat tatbikatı yerinde izleyen Vali Ekrem CANALP, tatbikat sonrası basına yaptığı açıklamada, “Yangınlar sürekli maalesef çıkabiliyor. Bazen bu yangınlar bir kurumun kendi imkanlarıyla söndürebileceği küçük yangınlar olabiliyor. Ama bazen de büyük yangınlar oluyor. Öyle yangınlar oluyor ki tek kurumun kendi imkanlarıyla o yangını söndürmesi mümkün olmuyor. Diğer kurumlarımızın da yardım ve destek vermesiyle ancak bu tür yangınlar kontrol altına alınabilip söndürülebiliyor.” İfadelerini kullandı.

“YANGINLARA KOORDİNALİ VE HIZLI MÜDAHALE EDİLMEDİĞİ ZAMAN BÜYÜK KAYIPLAR YAŞANABİLİYOR”

Büyük yangınlarda ortak kurumların koordineli hareket etmesinin çok önemli olduğunu söyleyen Vali Canalp, “Bu tür büyük yangınlarda hızlı hareket etmek çok önemli. Hızlı ve koordineli müdahale edildiği zaman yangın büyümeden söndürülebiliyor. Kurumlar arasındaki iletişimin, koordinasyonun uzaması, sıkıntıların çıkması yangınların büyümesine ve maalesef kontrolden çıkıp büyük maddi kayıplara ve insan kaybına yol açmasına neden olabiliyor. O yüzden kurumların bu konudaki koordinasyonları çok önemli” Dedi.

“BAKAN SOYLU’DAN TEBRİK TELEFONU GELDİ”

Mevcut tatbikatın da bu amaca hizmet ettiğini belirten Vali Canalp, kurumlar arası iletişim ve iş birliğinin gelişebilmesi için bu tür yangın tatbikatlarının önemli olduğunu vurguladı. Canalp, tatbikat esnasında İçişleri Bakanı Soylu’nun da kendilerini arayıp tebrik ettiğini söyledi. VEYSİ GÜLTEKİN

 

 

 

 

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *