image


Başta kentsel dönüşüm, doğal gaz talebi, altyapı eksikliği, parkların bakımsızlığı, bozuk yollar gibi mahallelerindeki birçok soruna dikkat çeken muhtarlar, yetkilileri acilen görevlerini yapmaya çağırdı.
Mahallelerinde yaşanan sorunlara dikkat çeken Şirinevler Mahalle Muhtarı Muzaffer Esin ile Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Zeki Yasak, belediyenin mahalleyle ilgilenmemesinden şikâyet etti.
On yıllardır birçok sorun ve sıkıntı bulunan mahallelerde hayatlarını sürdüren vatandaşların yetkililerden hizmet beklediğini belirten muhtarlar, sorunlara acil çözüm getirilmesini talep etti.
Yetkililere ilettikleri sorunların giderilmemesi nedeniyle mahalle sakinlerinin ciddi mağduriyetler yaşadıklarını vurgulayan muhtarlar, kendilerinin de belediye hizmetinden faydalanmak istediklerini kaydetti.
Şirinevler Mahallesi Muhtarı Muzaffer Esin, yaptığı açıklamada, mahallenin şehrin merkezi konumundaki bir yerde olduğunu söyledi.

"MAHALLE SAKİNLERİ CİDDİ MAĞDURİYET YAŞIYOR"


Batman Belediyesi ile aynı mahallede olduklarına dikkat çeken Esin, "Sıkıntılarımızın büyük çoğunluğu kilit parke taşı ve bazı sokaklarımıza doğal gazın çekilmemesidir. Şu anda 3 sokağımızda doğal gaz çekilmediğinden sokak sakinleri sıkıntı yaşıyor ve ciddi derecede mağdur oluyorlar. Odun ve kömür fiyatları da çok yüksek olduğundan en kısa sürede bu üç sokağa doğal gaz çekilmesini istiyorlar." dedi.
Bir diğer sorunun ise parkların bakımsız olması olduğunu ifade eden Esin, mahallede bulunan iki parkın da çok bakımsız olduğunu dile getirdi.

"YAĞMUR YAĞDIĞINDA EVLER SU ALTINDA KALIYOR"

Parkların çok eski olduğuna ve yıllardır çevre düzenlemesinin yapılmadığına işaret eden Esin, şöyle devam etti: "Herhangi bir yeşillendirme de yok. Kaldırımlardaki parke taşlarımız yok. Parklarımızı sadece yaz ayında bir kişi sulamaya geliyor, başka da yapılan bir şey yok. Mahallenin tümüne yapılan altyapı maalesef bir sokağımıza yapılmadı. Yağmur yağdığı zamanlarda ise o sokakta bulunan evler su altında kalıyor. Belediyeyi aradığımızda ise BASKİ ekimleri iki gün sonra geliyor. Yetkililerden mahallemize bir el atmalarını ve sorunlarımızın giderilmesini istiyoruz."
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Zeki Yasak ise mahallelerinin şehrin en eski mahallelerinden biri olduğunu kaydetti.
Mahallenin sorunlarına yıllardır çözüm beklendiğini belirten Yasak, mahallenin acilen kentsel dönüşüme girmesi gerektiğini söyledi.

"EVLER ESKİ OLDUĞU İÇİN DOĞAL GAZ ÇEKİLMİYOR"

Mahallenin bir tarafında gıda toptancıları, diğer tarafta ise oto sanayicilerin bulunduğunu aktaran Yasak, "Mahallelimizde bozulan ya da yıkılmaya yüz tutan evlerin yıkılıp tekrar yapılmasına izin verilmiyor. Mahallemizde 60-70 yıllık evler bulunmaktadır. Çoğu ev eski yapı, tek katlı veya iki katlı olduğundan dolayı kapılarına gelen doğal gazı çekemiyorlar." dedi.

"MAHALLE SAKİNLERİ EVLERİNİ YENİLEYEMİYOR"


En büyük sorunlarının yıkılmaya yüz tutmuş evlere yapı izninin verilmemesi olduğunu belirten Yasak, şunları söyledi: "Kentsel dönüşüm olmadığından dolayı mahalle sakinleri evlerini yenileyemiyor. Geçmişte zamanın Batman valisi, milletvekilleri, iki mahalle muhtarı, mahalleli ve esnafla bir toplantı yapıldı. O zaman her iki mahallenin kentsel dönüşüme girmesi yönünde mahallenin bir kısmı yeşil alan, diğer kısmını ise imara açalım diye konuştuk. Orada bize tamam denilip uygulayacaklarını söylediler. Fakat kendilerine ve Batman Belediyesine sunduğumuz projeye rağmen bir netice alamadık."(İLKHA)

0 yorum

FİKRİNİZİ BELİRTİN

Zorunlu alanları doldurunuz *